Scandal in comunitatea penticostala. Acuzatii de adulter si coruptie

Va prezentam situatii aduse la cunostinta noastra ; Ierarhii Bisericii cautionati si colaborationisti cu infractorii si cu vechile structuri ale fostului Regim Comunist din Romania si Diaspora.
„Domnul mi-a zis: Fiul Omului, vezi ce fac in intuneric Batrinii Casei lui Izrael ? Intra si vezi uriciunile cele rele pe care le savirsesc ei aici!” Cartea Profetului Ezechel, Capit. 8:9,12
Pe linga vina si pacatul strigator la cer al colaborationismului vinovat si interesat al conducerilor succesive ale Cultului Penticostal din Romania cu regimurile atheist-comunisto-secursito-ceausiste, dezvaluri si adevaruri grave, de ultima ora, au scos la iveala promiscuitatea morala grava in care se scalda multi dintre liderii Cultului Penticostal din Romania si ai Romanian Church of God (USA).
1.) Astfel, crezind ca vor inchide cu „sapte lacate” adevarul si ca vor pastra o tacere si conspirare desavirsita, Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din Romania din acel moment, adica: High Bishop Pavel Rivis Tipei, Bishop Romu Mocanu, Bishop Ioan N. Gurau, Bishop Marinel Mesaros si Bishop Mircea Demean au ascuns si tolerat – desi au constatat la fata locului o realitate ingrozitoare – respeciv pacatul de curvie si adulter savirsit in mod repetat de catre colegul lor, Presedintele Comunitatii Regionale Oradea Bishop, Florian Mudura, cu o angajata a Cultului – al carei nume nu-l vom da acum publicitatii, pentru a-i proteja dreptul la demnitatea de mama si pentru a nu-i distruge familia si imaginea in fata copiilor ei. Poate si mai grava decit nesanctionarea cu exluderea a presedintelui Mudura Florian, este mentinerea inadmisibila a functiei lui si a pozitiei si demnitatii pastorale, ci si detasarea lui in SUA ca sa pastoreasca Comunitatea Penticostala Romana din Detroit, Michigan, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!!??
Ce are de spus si ce masuri disciplinare va lua pina la urma Consiliul Bisericesc al Cultlui Penticostal si Conducerea Congregatiei Church of God, avind sediul in Cleveland, Tennessee, USA ?
2.) O alta infractiune penala si abatere grava, demna de excludere, a savirsit-o Vice-Presedintele Cultului Penticostal din acea vreme, Bishop Marinel Mesaros, ce era si Presedintele Comunitatii Regionale Penticostale Cluj. Astfel, acesta a pretins cu nerusinare si a primit o mita de 30.000.000 lei, (respectiv de 2.000 de doalri la cursul bancar de schimb din acel moment) -pentru instalare in functia pastorala de sector in Judetul Salaj – de la pastorul Ioan N. Rotaru din Gilgau, care l-a inregistrat pe banda magnetica, inregistrare prezentata si pusa apoi la dispozitia Presedintelui Pavel Rivis Tipei si a Comitetului Executiv, care au musamalizat in mod nepermis si complice, infractiunea grava savirsita de Presedintele Mesaros Marinel. Drept consecinta, Vice-Presedintele Cultului Penticostal Bishop Marinel Mesaros este promovat si se transfera pe un alt loc caldut si bine remunerat, in fruntea Bisericii „Romanian Curch of God din Goodlettsville-Nashville, TN.”, fiind retribuit de Church of God cu „numai” 2500 dolari pe luna, desi postul respectiv fusese cistigat la concurs de catre un alt pastor roman mai tinar si mai virtuos, venit din Statul Idaho.
3.) O alta situatie critica care a colindat comunitatile penticostale Romane din Diaspora si Romania este situatia extraordinara prezentata de dl. Rusu din Melbourne, Australia in legatura cu complicitatea bordului de conducere a Cultului Penticostal, High Bishop Pavel Rivis Tipei, Bishop Romu Mocanu, Aurel (Relu) Moldovan si Sandu A Negrusel intrun mod incalificabil in apararea si disculparea „pastorului penal” Petric Ioan din Gherla, mandatar al cumnatului sau din Australia dl. Rusu, pe care l-a inselat si furat cu ingeniozitatesi cinism cu multe millione de dollari US, dedindu-se la manevre murdare si speculatii frauduloase pe bursa cu actiunile Geromed SA Medias in colaborare cu Sorin Ovidiu Vantu si firma Gelsor SA – infractiuni reflectate in actiuni de presa aparute in Evenimentul Zilei, Buna Ziua Ardeal, Gazeta de Cluj si Bistrita, Revista Presei, cat si in Actiunea penala introdusa in Justitie de Tribunalul si Curtea de Apel Cluj si in Memoriul Extraordinar depus la Partchetul General al Romaniei de catre cumnatul domnului Petric, dl. Rusu.
(…) Intrebarea se pune, cine trebuie sa i-a pozitie impotriva acestor abuzuri daca cei care sunt pusi in fruntea turmei se unesc implicit cu hotii si curvarii care fac victime in turma. Desigur ca totul ce a fost facut in ascuns v-a iesi la lumina, tot ce s-a ascuns sub covor va fi dezvelit si judecata lui Dumnezeu nu cruta pe nimeni.
In consecinta, cerem in mod imperativ convocarea de urgenta in sesiune extraordinara a Consiliului Bisericesc al Cultului Penticostal sia Bordului Church of God si rejudecarea acestor fapte abominabile si comunicarea rezolutiei disciplinare catre toate Bisericile Romanesti si catre conducerea Congregatia partenere asociate, din SUA- Church of God, Cleveland, Tennessee
Ce am mai putea adauga?. Decat, ca, din minciuna si coruptie, ca din politica, nu se poate iesi decat penal sau cu picioarele in fata.
Misiunea Crestina Lumina
(Fragmente dintr-un text primit prin e-mail)

Publicitate

14 comentarii to “Scandal in comunitatea penticostala. Acuzatii de adulter si coruptie”

 1. Cu parere de rau o spun….dar se pare ca aceasta e realitatea.Multi nu stiu tot ceea ce se intampla in jurul lor…si ii cred pe cei din conducere*OAMENI AI LUI DUMNEZEU*,dar de fapt nimeni nu stie ce se ascunde sub MASCA pe care o poarta.Oile cunosc glasul pastorului.dar oare noi il cunoastem?Oare nu cumva glasul care il auzim e glasul prefacut al lupului?Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa cunoastem Glasul adevaratului Pastor.AMIN.

 2. Marturisesc ca dupa 2 luni de la primirea botezului,pastorul m-a hartuit sexualsi a incercat sa ma convinga sa am o relatie cu el folosindu-se de necunoasterea de catre mine a practicilor din bis.penticostala,cum ar fi prorocia..a avut aceasta tentativa cu cca 11 surori,cu una dintre ele fiind pus sub disciplina acum cca 4 ani,apoi prins in fapt sub un pod cu cea care luase botezul impreuna cu mine!!!Ce credeti?A fost destituit?NUUUUUUU…DOAR IN BISERICA DIN TOPLITA NU MAI ESTE PASTOR,A RAMAS PASTOR PESTE ALTE CATEVA BISERICI,CUM AR FI BORSEC,ETC….Cine conduce acum bisericile penticostale,jalnica este starea lor si vai de ei pastori!!!

 3. SERENA
  Poate ne spuneți și nouă dacă ați făcut plângere penală la poliție!

 4. Jugaru Eugen noi nu facem adulter,ci avem multa pricepere ca eu sunt doctor d.

 5. MA NUMESC EUGEN JUGARU
  AM OBRAZU CA MAGARU
  FAC PE SFANTU SI E BINE
  CU PITICI LANGA MINE

  MANEVREZ PE CEI DIN JUR
  SA MUNCESC,MAI BINE FUR
  FAC PE LECTORUL DESTEPT
  CU DOCTORATUL IN PIEPT

  LA MINE IN PAROHIE
  ESTE VIS SI ARMONIE
  CINE VREA UN PERSIFLAT
  EU DIN COMITET L-AM DAT

  LA ANVON EU CAND MA SUI
  SUNT MAGULIT CA UN PUI
  MA SCARPINA PE CHELIE
  SA LE FAC O LITURGHIE

  CANTA CORUL DE MAICUTE
  LE ADOR CA SUNT DRAGUTE
  STRANGETI BANI VOI ARGATI
  CA MI-A GHIORAIT UN MAT

  FA COLECTA SECRETAR
  ZECIUIALA E UN HAR
  E UN HAR PENTRU LEVITI
  CA DE FOAME SUNT SLEITI

  NOI LEVITI NE TRATAM
  LA MAI MARI NOSTRI DAM
  SA ISI CUMPERE MASINI
  CASE SCUMPE CU VITRINI

  IN REGIMUL DIN TRECUT
  NIMICA NU NE-A DURUT
  FACEAM SLUJBA INFORMALA
  PE O COALA CU CERNEALA

  STAM PE SCAUNE BLANITE
  CU FETELE POCAITE
  DAR IN CUGET CU VENIT
  MA OPRESC MAI E PUTIN……………………….

 6. JUGARU EUGEN ,TOT NOI SUNTEM PE VAL VA PLACE MA-IIIIIII LUPI RAPITORI

 7. JUGARU EUGEN SCRIE DESPRE GURAU IOAN În zilele de 18 şi 19 ianuarie, a avut loc la Bucureşti, şedinţa Consiliului Bisericesc al Cultului Penticostal. În timpul şedinţelor, Nelu Gurău, “justiţiarul cultului” cum îi place să fie numit, a ţinut adevărate lecţii de morală şi de dirigenţie cu toţi membrii consiliului şi mai ales cu membrii consiliului din Comunitatea Regională Penticostală Constanţa. Acestora le-a reproşat atmosfera tensionată creată de rezoluţiile lor prin care au cerut în mai multe rânduri deconspirarea pastorilor colaboratori cu Securitatea şi au insistat ca orice pastor penticostal să aducă dovezi ale necolaborării cu regimul comunist. La insistenţele sale şi ale altor membrii ai Consiliului, s-a decis ca în 9 februarie, Consiliul Bisericesc să aibă o şedinţă de analiză a atitudinii Comunităţii de Constanţa.
  Ca un adevărat lup moralist, Nelu Gurău a fost nevoit ca a doua zi a consfătuirii, să mărturisească public semnarea unui angajament de colaborare cu Securitatea. Eschivările şi explicaţiile sale că n-a colaborat, ci doar a semnat un act cu Securitatea, au devenit caraghioase. Deodată s-a făcut lumină în dreptul eforturilor sale susţinute pentru blocarea deconspirării din sânul Cultului, prin numeroase luări de poziţie împotriva celor care o cereau. A fost învinuit în faţa Consiliului Bisericesc de minciună, pentru că la Timişoara, în faţa a cca. 600 de pastori penticostali a declarat că el n-a avut nimic de a face cu Securitatea. Laşitatea şi minciuna l-au însoţit în toţi anii de după revoluţiei, făcându-se avocatul dreptăţii şi justiţiei în Cultul Penticostal, în timp ce el era unul din cei cu conştiinţa vinovată pentru colaborarea cu instrumentele regimului comunist. Descalificarea sa morală în faţa Consiliului Bisericesc a făcut ca să i se ceară demisia din partea unor membri prezenţi. N-a avut demnitate nici măcar în ultima clipă să-şi asume responsabilitatea faptelor sale şi să se retragă din conducerea Cultului Penticostal, pe care a dezonorat-o prin minciună şi făţărnicie. L-au apărat aceia care, probabil sunt la fel de vinovaţi ca şi el, utilizându-se tergiversarea rezolvării lucrurilor. Acum se va cere dosarul fratelui. Se va analiza. Se va forma o comisie…
  Probabil că un lucru bun care s-a obţinut a fost că fiecare din membrii Consiliului Bisericesc a făcut o cerere către CNSAS, prin care cere o copie a dosarului personal. Preşedintele cultului, fiind acreditat ca cercetător de către CNSAS şi împreună cu comisia formată din Nelu Filip, Nelu Soltuz şi Alexandru Negruşel, vor cere în numele Cultului Penticostal dosarele de la CNSAS.
  Dezvăluirea colaborării vicepreşedintelui Cultului Penticostal cu Securitatea, aruncă un mare semn de întrebare asupra durabilităţii acestei formule de conducere a penticostalilor din România. Ea vorbeşte clar că Dumnezeu nu stă nepăsător de actele trădărilor de fraţi şi că El a început să lucreze la desconspirarea celor care şi-au vândut sufletele sistemului demonic. Sunt convinşi că asistăm acum la un act al intervenţiei miraculoase a Domnului în chestiunea deconspirării, ea petrecându-se neaşteptat, la scurt timp după ce s-a sărbătorit victoria alegerilor de la Bistriţa. Cred că vom asista în următoarele etape şi la alte intervenţii miraculoase ale Domnului pentru ca adevărul să iasă la lumină, în ciuda tuturor eforturilor de reducere a lui la tăcere. Dumnezeu ne va curăţi prin adevărul care va fi spus de pe acoperişul caselor. Cartea lui Vasilică Croitor, a primit încă o confirmare a validităţii şi a importanţei demersului ei.
  Alături de miile de victime ale sistemului comunist şi ale Securităţii, alături de miile de credincioşi penticostali care şi-au păstrat conştiinţa curată în anii comunismului, cerem şi noi demisia imediată a acestui om care a dezimformat corpul pastoral penticostal şi a obstrucţionat procesul deconspirării şi asanării morale a mişcării penticostale din România.

 8. CONDUCEREA CULTULUI PENTICOSTAL A FOST SOMATA CA SA DEMITA 5 SECURISTI DIN CONSILIUL BISERICESC NATIONAL !!!
  CATRE,
  COMITETULUI EXECUTIV AL CULTULUI PENTICOSTAL
  CONSILIUL BISERICESC AL CULTULUI PENTICOSTAL
  Strada Carol Davila 81, Sect. 5, Cod 050453, Bucuresti, Romania
  Spre stiinta: COMUNITATEA REG. PENTICOSTALA CLUJ
  Strada Fericirii Nr. 29, Cluj-Napoca, Cod postal 400217
  Subsemnatul PASCA AUREL, pastor penticostal, avind legitimatia nr. 555, domiciliat in Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 110, apt. 7, telefon: +40.767.015.745, vazind aminarile nejustificate, chiar complicitatea conducerii Cultului Penticostal cu faradelegile consilierilor si pastorilor informatori ai Securitatii comuniste, deconspirati de C.N.S.A.S., respectiv consilierii: GURAU IOAN, NEGRUSER ALEXANDRU, JOLTA ILIE, JUGARU IOAN si TODORAN GRIGORE;
  In conformitate cu prevederile moralei crestine apostolice, integritatii si sfinteniei cerute de DUMNEZEU, cat si prevederile imperative ale Statutului de Organizare si Functionare a Cultului Penticostal din Romania, si Statutului Slujitorilor Bisericii, Sectiunea III.3 – „Pierderea calitatii de slujitor”, fac urmatoarea cerere si:
  S E S I Z A R E
  Desi ati luat act, cu mult timp inainte, despre documentele si comunicatele publicate oficial, in cauza, de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii Bucuresti (CNSAS), prin care s-a stabilit, oficial, identitatea si numele conspirative ale informatorilor Securitatii comuniste, mentionati mai sus;
  Avind in vedere gravitatea actelor numeroase de tradare si incalcare grava a drepturilor omului comise de vinzatorii de frati mentionati mai sus, respectiv GURAU IOAN, NEGRUSER ALEXANDRU, JOLTA ILIE, JUGARU IOAN si TODORAN GRIGORE;
  Rog si cer a se respecta si aplica, intocmai si cu celeritate, prevederile statutare legale ale Cultului Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania.
  Cluj, la 16 iunie 2014
  Pastor Pasca Aurel
  http://crestintotal.ro/2010/11/19/rezultate-alegeri-in-conducerea-cultului-penticostal/

 9. Eugen Jugaru e un pastor ca lumea adica pe sistem noi il iubim

 10. Gurat dat pe tusa de clerici,dute justitiarule manjit ipocrit.Atrecut vrenea ta .

 11. Eu nu fac parte din acest cult , dar am inceput sa caut informatii dupa ce am vazut
  Un comportament de mfot si nu de crestin la un tinar din acest cult
  Spre dezamagirea mea i mi este si vecin
  Am facut cunoscut ce mi se intimpla cconducerii locale
  Consecinta a fost ca i au dat cina . Se cam ascunde si se trece cu.vederea
  Asa cum am citit si aici
  Pacat pentru ca sunt si tineri buni
  Dar in comitet sa indesat tocmai acela nefacator de bine !
  Si compromit toata biserica

 12. Daca cele enuntate sint adevarate,faptele sint consumate ,omeneste nu se mai poate face nimic ce ea ce poate rezolva ceva este Dumnezeu si cainta lor

 13. Pastoru Todoran Grigore mea fost pastor 24 de ani ,imi pare rau sa aud ca unii il vorbesc de rau,,el a plecat acasa la Domnul ,sa lasam pe cei plecati sa se odihneasca

 14. Se tace milc despre cazul Lazar Gog oprit de Politia Anaheim si testat cu aparatul etilotest. Este inadmisibil sa se musamalizeze asemenea fapte. Pozitia de Overseer i-a fost retrasa si pus sub disciplina Church of God timp de 6 luni. Timp de 6 luni s-a anuntat de la microfonul bisericii Emanuel Anaheim ca pastorul Lazar are nevoie de un repaus. Si repaus a fost.
  Totul este ascuns sub pres cu toate ca exista document oficial de la Justice Court of Law din Anaheim. Cum este posibil aa fie tratat astfel un caz deosebit de grav ? Romanimea tace si ascunde pe considerentul „Roata morii se invarteste” . Cine stie cine mai calca pe bec si.
  … o mina spala pe alta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: