Năstase demonstrează că Stolojan este habarnamist

Nu sunt deloc un fan al fostului premier, Năstase, Aroganţa Sa. Însă omul are şi dreptate uneori, ca acum, când se referă la moţiunea de cenzură anunţată de Stolojan. Scrie Năstase pe blogul său:
„In ultimile zile, s-a vorbit, destul de mult, despre o eventuala motiune de cenzura care ar urma sa fie depusa in parlament de PLD. M-a mirat faptul ca nimeni nu a precizat faptul ca un astfel de lucru nu este posibil. Nu este posibil pentru ca parlamentarii ce au parasit PNL, in parlament sunt deputati sau senatori independenti. Ei nu sunt considerati, conform regulamentului, parlamentari PLD.
Regulamentul Camerei, in articolul 18, este foarte clar :”Formarea de grupuri parlamentare ale unor partide care nu au obtinut mandate in urma alegerilor este interzisa” iar art 13 alin 1 vorbeste despre „deputati deveniti independenti prin demisie, prin excludere din partid…”
Deci PLD nu poate depune o motiune decat, eventual, la registratura parlamentului. Asta nu inseamna insa ca parlamentarii independenti inscrisi in PLD nu ar putea semna, cu titlu individual, o motiune.
Fara sa ma pronunt pe fond in legatura cu o eventuala motiune, cred ca mai multa rigoare in invocarea procedurilor ar fi necesara in activitatile parlamentare si chiar si in cele politice.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: