Culoarea lui Dumnezeu

Suntem făcuţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, cam aşa scrie în Biblie. Despre noi, oamenii.

Da’, dacă Charlie este negru, eu- alb, care este culoarea lui Dumnezeu?

12 comentarii to “Culoarea lui Dumnezeu”

 1. Ai pus o intrebare încuietoare. Dar daca are pielea ca indienii americani?

 2. Discuţia asta poate fi prelungită la nesfârşit. Nu sunt neapărat cel care trebuie să răspundă, dat fiind că mă consider ateu şi am spus de multe ori că BOR este una dintre cele mai înfloritoare afaceri în România de după 1989. Dar cred că, dacă există, Dumnezeu nu ar trebui să aibă nici formă, nici culoare. Doar suflet.

 3. Nu numai BOR, ci toate religiile sint cele mai mari inselatorii generate de smecheri pentru fraierii lui brucan. Catolicii sint cei mai smecheri, au fonduri imense =. Dupa cum a zis unul, cele mai mari averi se fac din exploatarea prostiei oamenilor. Sper ca odata si odata oamenii sa-si dea seama ca nu vreun dumnezeu i-a creat, ci oamenii (citiva de fapt) au creat conceptul de dumnezeu cu care prostesc lumea de mii de ani, speculind in primul rind teama de moarte (consecinta a gindirii) si nevoia de protectie parentala. The god delusion…. vazui aseara la catolici cum umblau plini de ei shamanii secolului 21, cu un fel de patut in care au pus o mom^ie de bebe si faceau hocus-pocus pentru idiotii cu ochii mari care spera astfel ca vor ocupa un loc mai in fata intr-o iluzorie lume ” de apoi” . Iesiti din evul mediu, fraierilor…

 4. Pt. DeMaio:Este o abordare…Pt. missi:M-am straduit putin.

 5. Eu zic ca nu are culoare. Ca poate avea orice culoare dorim noi. Ca il putem gasi oriunde si sub orice forma…Poate fi alb, poate fi negru, poate fi mulatru sau poate fi picatura aia de roua pe care o gasesti dimineata, pe frunzele florilor din balcon…sau poate avea culoarea marii…Na’ ca am luat-o razna filosofand…dar poate fi si asta o abordare, nu?

 6. Pt. Teodora:Frumoasa apropiere.

 7. Dumnezeu are culoarea iubirii .Si numai cand iubim aratam chipul Tatalui in noi. Aniela

 8. O intrebare mai umana ar fi fost: ce culoare avea Adam?

 9. Dar Adam cu cine a semanat?

 10. Culoarea pielii tine de adaptabilitatea la mediu. Asadar culoarea lui Dumnezeu e ca cea a oamenilor din Mesopotamia de acum 8000 de ani. Probabil mulatra.

 11. Dumnezeu e iubire. Iubirea ce culoare are?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: