Este vinovat criminalul sau poliţistul care l-a prins?

O poveste:
După o crimă, în final, poliţiştii prind criminalul. Se întâmplă ca după condamnare să moară criminalul. Cică de inimă rea, poate a fost şi cardiac, după spusele unora afectat că lumea a aflat de oribila sa faptă.

Altă poveste:
Fostul deputat Petru Dugulescu, pastor baptist, Dumnezeu să-l odihnească şi să-l ierte, a murit recent. În decembrie s-a descoperit că a fost un colaborator al Securităţii. Am postat atunci
http://realiatealuipetria.blogspot.com/2007/12/dosarul-de-informator-si-agent-al.html. Azi un anonim a lăsat comentariul: “Se pare ca scoaterea la iveala a dosarului de informator l-a ucis pe pastorul Petru Dugulescu. Aseara, 03,01.2008, la ora 20.30, pastorul a decedat in urma unui atac cerebral. Supararea sa a a fost sporita de aparitia povestii intr-un saptamanal din Timisoara. Dumnezeu Sa-l ierte!”
Afirmaţia că moartea fostului deputat a fost provocată şi de dezvăluirea trecutului său este propagată pe diverse bloguri acum.
AMOS NEWS a transmis tot azi: “La mijlocul lunii decembrie, pe blogurile românesti a apărut informatia că Dugulescu, pastorul care frecventa chiar şi Casa Alba, a fost colaborator al Securităţii. Informaţia a fost preluată de un săptămânal din Timişoara, iar articolul a apărut în 31 decembrie 2007. Dugulescu nu a negat această colaborare şi a spus că a fost o victimă a sistemului. Surse apropiate famililei pastorului au spus că articolul l-ar fi întristat şi i-ar fi agravat starea sănătăţii.”
Două poveşti şi aceeaşi întrebare: cine este de vină?
Alexandru PETRIA

6 comentarii to “Este vinovat criminalul sau poliţistul care l-a prins?”

  1. Acum am aflat cine a fost Petrica. Informator deci… vuieste blogosfera de numele lui. Multumesc pentru link si informatii.

  2. In Germania, unde stau in prezent, in fosta RDG, problema nu se pune deloc in termenii acestia. Cine ar faceo ar fi stigmatirat. Colaboratorii STASI nu sunt bine priviti. Au facut rau, isi poarta stigmatul. Nu va lasati cei ce va luptati pentru adevar in Romania.

  3. Cum am mai spus si cu alte ocazii, treaba cu fostii informatori de Secu, dupa parerea mea, ar trebui sa se mai linisteasca.Va mai aduceti aminte dosarele de cadre din 80-85 cind se spunea :bunicul candidatului a fost chiabur…deci candidatul nu merita sa faca parte din PCR?Nu credeti ca situatia este echivalenta?Important este ce fcam acum nu ce au facut sau nu inintasii nostri !Spuneti-mi mie cine este tilharul contamporan, nu cine a tilharit acu 100 de ani. De acela nu mai trebuie sa ma feresc. De cel conemporan, trebuie.

  4. Pt. GeomarzNu sunt de acord cu tine. Nu-i nici o asemănare. Se tem de trecut doar cei care au mâncat rahat sau inconştienţii.

  5. Şi chiar de m-aţi asasinaEu totuşi nu v-aş blestemaMurind v-aş binecuvânta!Căci trec la viaţa de apoi…Dar voi ?Duşmanii mei înverşunaţiEu vă declar de-acum iertaţiŞi zic: Fiţi binecuvântaţi !’’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: