Scolile incalecate de popime. Un studiu

“Prezenţa religioasă în şcolile publice din România încalcă caracterul laic al învăţămîntului public şi nu respectă principiul non-discriminării şi al egalităţii de şanse. În şcolile publice s-au amenajat şi construit laboratoare de religie, locuri de rugăciune, capele sau chiar biserici. Capelele, laboratoarele de religie, simbolurile religioase, ritualurile, sînt rareori ecumenice, fiind cel mai adesea apanajul exclusiv al cultului majoritar, cel mai adesea cel ortodox, chiar şi în acele cazuri în care şcoala respectivă este pluriconfesională, iar elevii aparţin mai multor culte.
Numărul capelelor şi lăcaşelor de cult nu este cunoscut la nivelul MEC, ceea ce denotă caracterul haotic şi netransparent al construirii lor. Simbolurile religioase, în special cele ortodoxe, sînt expuse în fiecare clasă, în spaţiile administrative şi în toate spaţiile comune din marea majoritate a şcolilor publice. Minorităţile religioase sînt tratate ca marginale şi nu se bucură, din perspectiva predării şi a prezenţei simbolice în şcoală, decît de cote infime. Nesocotirea drepturilor şi discriminarea celor neafiliaţi religios sau necredincioşi este generalizată.”
Restul
http://www.proeuropa.ro/educatie.html

5 comentarii to “Scolile incalecate de popime. Un studiu”

  1. Iar te iei de clerici. O sa te afuriseasca. Am glumit cu ultima propozitie.

  2. Si eu am postat acum acum cateva zile un articol intitulat „Eu si preotul-discutie despre vesnicie”, in care exprim puncte de vedere similare. Ma irita la culme popimea asta care nici nu prea mai are o relatie activa cu Dumnezeu!

  3. Important este sa credem noi in Dumnezeu.

  4. Foarte adevărat, din păcate. În şcoli nu se încurajează investigaţia raţională, filosofică şi gândirea liberă. Statul nu are nevoie de oameni care să gândească prea mult..

  5. Salut! Da-mi add pe messenger, ID: the_lucifer_principle in vederea unei campanii coordonate pe messenger in viitorul nu-prea-indepartat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: