A dat in judecata Biserica pentru ca a fost botezat. Ce ziceti?

Un timisorean a dat in judecata Biserica Ortodoxa, careia ii cere despagubiri de 6 milioane de euro, pentru ca a fost botezat imediat dupa nastere, cand nu avea discernamant, informeaza ProTV.Barbatul, acum in varsta de 26 de ani, este foarte furios pentru faptul ca desi se judeca de trei luni cu reprezentantii Bisericii acestia refuza sa il stearga din Cartea de Botez, motiv pentru care barbatul a mers sa ceara socoteala preotilor. El s-a prezentat mai intai la Catedrala din Timisoara, apoi la Mitropolie, unde a facut scandal, sustinand ca botezul ar trebui sa aiba loc la varsta de cel putin 14 ani, pentru ca cel in cauza sa aiba discernamantul necesar. Tanarul sustine ca, dupa ce a citit de cinci ori Biblia, si-a dat seama ca nu crede in Noul Testament, ci doar in cel vechi, motiv pentru care este extrem de indignat de faptul ca atatia ani de zile a fost fortat sa se inchine unui „Dumnezeu fals”.Preotii au chemat la fata locului mai multi politisti care au reusit cu greu sa il potoleasca pe barbatul recalcitrant. Slujitorii Domnului spun ca nu au mai auzit de nimeni pana acum care sa ceara sa fie sters din Cartea de Botez. Ambele parti implicate in proces asteapta cu mult interes decizia finala a judecatorilor, care vor trebui sa hotarasca daca tanarul va primi cele 6 milioane de euro despagubiri pentru ca a fost „inselat”.

4 comentarii to “A dat in judecata Biserica pentru ca a fost botezat. Ce ziceti?”

  1. am auzit povestea,mi se pare cam aiurea!asta vrea sa iasa din anonomat,cum sa ceri atita banet,in primul rind nu vad vina bisericii,parintii l-au dus la botez,nu cred ca i-a obligat cineva sa faca lucrul asta! apoi,daca nu vrei sau nu crezi in biblie,nu te duci la biserica ,sau daca nu vrei la ortodocsi dute la altii ca oferta-i mare!

  2. asta cred ca e din categoria aberatia de libertate de acum.daca nu vrei nu te obloga nimeni sa practici. daca de ex un musulman sau un evreu isi da seama ca el nu impartaseste invatatura religiei sale cere sa i se restituie preputul circumcis?oare ala cat costa???

  3. vaccinuri a fost in regula sa-i faca cand era mic, neajutorat si fara discernamant, sau trebuia sa il lase sa aleaga la 14 ani?dobitocia asta e un loc comun al inovatiilor inteligente ale sectantilor, e penibil ca si-a trait ala cele cateva minute de glorie pe chestia asta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: