Sa fie caterisiti?

Mitropolitul Bartolomeu Anania a cerut caterisirea a doua inalte fete bisericesti. „Asa cum se stie, pe 6 ianuarie, de Boboteaza, episcopul Sofronie al Oradiei a comis un act de schisma si tradare fata de biserica noastra, deoarece a sfintit apa impreuna cu episcopul greco-catolic din Oradea. Intrucat sfintirea apei la sluba de Boboteaza este o prelungire a Sfintei Liturghii, episcopul Sofronie s-a facut vinovat de un pacat aproape identic cu acela savarsit pe 25 mai de Mitropolitul Nicolae Corneanu, care s-a impartasit din acelasi potir cu schismaticii greco-catolici.”, a declarat pentru Ziua Dan Ciachir, care a dezvaluit pozitia preotului colaborator al Securitatii de la Cluj.
Mitropolitul Corneanu si de episcopul Sofronie sunt doi oameni extraordinari.

10 comentarii to “Sa fie caterisiti?”

  1. ioi doamne,bine ca nu mai este inchizitie!stii ce soarta ii astepta pe „eretici”?

  2. Nu am inteles cine e colaborator al securitatii: Corneanu sau Bartolomeu??

  3. Marius, Corneanu a mărturisit demult ca a fost informator, Bartolomeu a fost colaborator dar nu recunoaşte. Vezi materiale si la mine pe blog…Anca, în bunul spirit al ecumenismului trâmbăţat, trebuie traşi în ţeapă, arşi şi cenuşa aruncată să n-o găsească nimeni.

  4. eu zic fratilor sa nu va luati dupa Dan Ciachir. E certat cu multi ierarhi si de atunci toarna cu laturi la greu 🙂

  5. Cu tot respectul in legatura cu Bartolomeu, nu a reusit inca nimeni sa demonstreze ca a fost informator. Corneanu, bravo lui ca a avut curajul si tot respectul pentru sinceritatea de acre a dat dovada.PS: o sa ma uit qacum la tine pe blog in legatura cu Bartolomeu

  6. Ioska, nu mă iau. Dar să nu uităm că în ceea ce-l priveste pe Anania este expert. Doar ambii au ciripit la aceeasi institutie.

  7. nu te contrazic Petria, dar nu pot crede un turnator care chipurile toarna un alt turnator. Nu am cum sa il cred 🙂

  8. Nu l-a turnat. Joacă rolul unui fel de purtător de cuvânt neoficial, Ioska.

  9. oricum… deocamdata pe faras e Corneanu 🙂 om vedea Sinodul ce va spune

  10. Este o atitudine corecta pentru doi episcopi care au deraiat de la Ortodoxie. Aici nu evorba de cine a ciripit si cine nu la securitate, ci de a respecta randuielile Bisericii Ortodoxe. Iar cei doi au gresit grav, oricat de extraordinari ar fi… Asta e… observ ca aici vorbesc multi care n-au nici o treaba cu viata bisericeasca ortodoxa. Dar, ce sa-i faci, traim in Romania…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: