Impotriva cenzurii pe internet la Chisinau

Guvernarea comunista incearca sa instaureze cenzura pe internet! Dupa ce au solicitat ca UNIMEDIA sa le ofere adresele IP ale vizitatorilor, Procuratura a sechestrat calculatoarele unor tineri, care se presupune ca ar fi publicat comentarii critice la adresa comunistilor. Tinerii risca o pedeapsa de pana la 7 ani de inchisoare! Si asta se intampla chiar a doua zi de la declaratiile presedintelui Voronin despre libertatea presei si libertatea de exprimare. Gata, ajunge! Veniti, sambata, 14 iunie, incepand cu orele 10.00, in Scuarul Arcului de Triumf din centrul capitalei sa ne cerem drepturile! Ne vom solidariza cu tinerii intimidati de catre Procuratura si vom solicita guvernarii sa asigure respectarea libertatii de exprimare in Republica Moldova.
In cadrul manifestatiei pasnice de protest sunt invitati sa participe tinerii cu atitudine civica, jurnalisti, lideri de opinie, reprezentantii organizatilor neguvernamentale, ai partidelor politice etc.
Evenimentul este initiat de catre portalul de stiri UNIMEDIA si este autorizat de catre primaria mun. Chisinau. Pana in acest moment si-au confirmat participarea mai multe partide politice de orientare democratica, jurnalisti si grupuri de tineri cu atitudine civica.
Amintim ca pe parcursul zilei de azi s-a solidarizat organizatiile neguvernamentale de media si reprezentantii partidelor politice de orientare democratica.
Acum ramane ca utilizatorii internet sa dea lovitura! Pentru asta trebuie sa ne organizam. In acest sens, UNIMEDIA face apel la bloggeri sa plaseze pe blogurile lor cate un anunt, in care sa invite vizitatorii sa se solidarizeze si sa participe la manifestatia pasnica de protest de sambata, 14 iunie, incepand cu orele 10.00.
La adresa http://www.unimedia.md/mobilizarea gasiti cateva bannere, care pot fi preluate de orice persoana interesata. In acelas timp, solicitam ca sa ne expediati la adresa info[at]unimedia.md si alte imagini de mobilizare, care vor fi publicate si vor putea fi preluate de catre bloggeri. La actiune!
(Sursa: Curaj.net)

7 comentarii to “Impotriva cenzurii pe internet la Chisinau”

  1. incredibil,credeam ca statul politienesc a disparut si la ei! nu cumva sa ii dea idei si lui basescu!parca „pro democratia” voia cenzura pe net,nu?sint curioasa citi participanti vor fi duminica la miting,si daca participa si de la noi careva!acum sa-l vad pe roncea!

  2. Sunt curios cum o să reacţioneze şi presa de la noi.

  3. pai,slabut,din ce am vazut azi pe citeva siteuri de stiri,poate in presa de miine!

  4. pai, e mai important meciul,bag de sama! si alegerile!

  5. bine faci,chiar voiam sa spun ca nici in blogosfera ,aproape nimic am facut un ” tur” pe la mai multi,inca nu am vazut vreo reactie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: