Ce salariu ar vrea Iisus?

Dacă aveţi chef, răspundeţi după ce cetiţi postarea lui Iosif Buble:
„Deputaţii au adoptat ieri un proiect de lege privind majorarea veniturilor preoţilor, care îi ridică salariul Patriarhului Daniel la 8.357 de lei lunar, aceeaşi sumă cu care este plătit şi premierul Călin Popescu-Tăriceanu. Potrivit legii acceptate în Camera Deputaţilor, un arhiepiscop ajutor sau un mitropolit ar urma să primească 7.698 de lei, un arhiepiscop sau un şef de cult – 7.244 de lei, un episcop – 6.629 de lei, iar un episcop vicar sau un arhiereu vicar – 6.342 de lei. Cuantumul salariului personalului clerical care nu deţine statut de demnitate publică este majorat cu 10%, iar sprijinul acordat preoţilor din mediul rural cu 25%.”

15 comentarii to “Ce salariu ar vrea Iisus?”

 1. am citit,m-am enervat,ce biblie,ce psalmi,ce invataminte sau pilde? e vreo deosebire intre astia si cei carora le-a rasturnat Iiisus masa,in templu? bani,bani,si iar bani!si,imi spun ei mie,sa nu umblu dupa averi pe pamint?cum e in cazul lor,treaba cu acul si camila?sa nu-mi sara ortodocsi in cap! ma refer la toti preotii(pastori, etc)

 2. Smerenie în jeep-uri. Slujbe pentru caviar.

 3. am o surpriza pt tine in curand. Evident, tot cu bani 🙂

 4. hehehe,da’ n-aveti si voi chat sau mess, de va conversati pe blog?

 5. Pana la patriarhi si alti clerici, o tarfulita „politica” de la fondul Proprietatea, cu angajati mai putini decat o firma minuscula, are salariu de 17.000 de euro, pe banii contribuabilior.Ca sa nu mai zic de salariul presedintelui camerei de comert, sau alte salarii fabuloase pentru organizatii, functii fantoma si clientela de partid. Acu’ ne reguleaza grija clericilor. Ocupati-va intai de primii, de „inalti functionari” care freaca 3 hartii pe banii nostri.Pentru cei cu probleme, ii sfatuiesc sa se ingroape fara popa!Ca botezul, n-a fost decizia lor!ruxi

 6. cred ca nu vorbim de acelasi lucru!si ce treaba are aci botezul,facut la citeva luni,sau la maturitate!este vorba de multa ipocrizie din partea clerului,care cler ne spune,sa nu adunam averi,sa nu alea,alea (stiti voi)si ei ce fac?multi dintre ei ,fac de rusine tagma preotilor!

 7. Corect Anca…aici vorbeam de preoti!Preoti care fac de rusine intreg clericatul. Ruxi, aici nu includem toti preotii, preoti adevarati!Ai si tu dreptate cu inaltii functionari, directori de regii, de institutii guvernamentale etc.Si astia trebuie luati la unspe’ metri.

 8. @ MariusPai, luati-i, intai pe ei! Pe functionarii umflati cu salarii grase, din banii nostri! Ca n-au nici „rolul” de a ma boteza, cununa si nici de a ma duce pe ultimul drum! Ei doar fura…pentru ei si neamurile lor!@AncaAi si tu, dreptatea ta!Cat despre camila si urechile acului, nu te indoi! Nu plecam cu nimic, dincolo!Si nici nu cred in bogatia obtinuta prin frauda,inselaciune, hotie si de pe spinarea altuia.Undeva, se deconteaza toate.ruxi

 9. da,de acord, pleacam fara nimic,asta ar trebui sa stie si prea cinstitii preoti(nu toti),pai au astia niste casoaie,jeepane si alte cele,de zici ca slujesc lui mamon,iar nu lui Dumnezeu!pacat! cit despre botez ,cununii si ingropaciune,oho,aci ar fi multe de vorbit!

 10. Anca, nu au toti, crede-ma!Si lasa-i, sa piara, pe limba lor!Noi,sa ne vedem de ale noastre!Hai sa ne uitam la jeepanele celor care ne fura in fata, pe borduri, asfaltari, spatii verzi si alte locuri de „joaca”. Sunt mult mai nocivi si mai periculosi.Si, inca odata: aia nici nu ma boteaza, nici nu ma cununa, nici nu ma inmormanteaza! Ma fura, in timpul vietii, fara sa dea nimic, in schimb!ruxi

 11. si,din pacate,numarul lor e in crestere(cu asa justitie,pot comite infractiuni,pe pofta inimii)!mi-e o lehamite,cred ca nu mai merg sa votez in veci!

 12. Sunt destui care calcă strâmb, dar discuţia avea o temă focalizată…

 13. Biserica – acel loc în care te duci şi plăteşti servicii inexistente!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: