Shit chinezesc servit ziaristilor. Parerea mea

Internetul o să fie cenzurat pe timpul JO din China. Ziare.com transmite: “In timpul Jocurilor Olimpice, noi vom furniza un acces la Internet suficient pentru jurnalisti’, a declarat Sun Weide, purtator de cuvant al comitetului de organizare a Olimpiadei de vara.
Dar el a confirmat ca jurnalistii nu vor avea acces la pagini sau site-uri continand informatii asupra miscarii spirituale Falungong, care este interzisa in China.
El a adaugat de asemenea ca si alte site-uri nu vor fi accesibile presei, fara sa precizeze care.
AP noteaza ca aceasta blocare a site-urilor va face dificila pentru jurnalisti obtinerea de informatii, in particular asupra unor subiecte politice si in legatura cu drepturile omului care nu sunt pe placul guvernului.”
Cum va reactiona breasla? Nu ma refer doar la ziaristii români acreditati in China. Eu as scrie zilnic si despre cenzura. Comunistii sunt foarte sensibili cand le arati adevarata fata. Este un moment prielnic.

5 comentarii to “Shit chinezesc servit ziaristilor. Parerea mea”

  1. Va admir verticalitatea. Va citesc de multa vreme. Casi pe Andrei Badin, Iosif Buble, Roxana Iordache. Pacat ca nu lucrati la o publicatie centrala care sunt pline de fatuci neprofesioniste, superficiale, care nu discern balastul de lucrurile intradevar importante.

  2. @alexandru Petria. Alexandre, din păcate e o pasivitate lamentabilă. Îţi dai seama ce ar fi o ameninţare planetară cu boicot mass-media? S-ar executa băieţii pe loc, ar ridica cenzura, ar fi în stare să elibereze şi câţiva deţinuţi politici şi să-l invite pe Dalai Lama la sectorul VIP.

  3. @gelu. Mulţumesc foarte mult pentru apreciere. Aveţi cumva un blog unde vă găsesc?

  4. Gelu, multumesc.Roxana, desigur ca este un moment prielnic.

  5. Dalai Lama este invitatul de onoare al tuturor sefilor de stat care participa la deschiderea JO.Bineinteles ca locul sau va fi gol, neocupat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: