Despre Dan Puric. Cu luciditate, polemic

Azi am descoperit un blog interesant, al lui Horia Pătraşcu. Care a „comis” o postare la care subscriu 100%.

Aperitiv:

„Dan Puric este o mixtură de lecturi din Nae Ionescu, receptat prin Petre Ţuţea, pe care nu se dă în lături să-l şi interpreteze, având talentul actoricesc de partea lui, vorbe duhovniceşti culese de prin cărţile publicate de edituri pioase, vorbe prinse din zbor de la analişti şi jurnalişti, rezultând un ghiveci călugăresc care se pare că e înfulecat cu maximă plăcere de 70.000 de români. Ce conţine acest ghiveci nu e greu de aflat, după cum nu e greu de înţeles de ce provoacă atâta satisfacţie în stomacurile cerebrale ale ascultătorilor şi cititorilor lui. Ei bine, iată reţeta: un naţionalism care ţi-ar aminti de Vadim Tudor dacă nu ar fi înecat într-un ortodoxism deşănţat, un antidemocratism din care s-a născut şi mişcarea legionară, o xenofobie demnă de începutul secolului trecut şi incalificabilă pentru o ţară europeană, un segregaţionism revoluţionar: clasa politică şi noi, poporul, o românolatrie greţoasă care merge de la „poporul român e genial”, nemuritor, singurul depozitar al credinţei, al adevărului şi al lui Dumnezeu (spre deosebire de ei, păgânii, străinii, FMI-ul, Occidentul, americanii) până la România va renaşte, „e aproape momentul”, baba româncă cu fractură de şold e mai deşteaptă decât toţi nobelizaţii pentru ca merge la biserica românească creştin-ortodoxă.”
Restul aici
http://horiapatrascu.wordpress.com/2008/12/28/cine-suntem-de-dan-puric-culme-a-kitschului-nationalist/

# UPDATE: Din ciclul „Cutia cu râme”:

Incultul Patrasconiu facut de ras pe blogul sau

Pupincuristul Patrasconiu si-a fortat inteligenta sa astearna pe blogul sau:
“O fraza din editorialul lui Traian Ungureanu publicat luni: “Singura minte conştientă de iminenţa crizei naţional-culturale e preşedintele Băsescu”.
Cum comentati?”

Si a primit un comentariu(o sa-l tina minte!):
“Liviu:
30 Decembrie 2008 (16:17)
Rau ati ajuns, domnule, sa puneti lumea sa comenteze “frazele” lingusitoare ale lui TRU.
Ca sa nu mai spun ca nu e fraza – ati avut curiozitatea sa numarati predicatele?”

UPDATE 31 decembrie- Tot despre Dan Puric:
http://www.selfhelp.ro/2008/12/30/sfantul-aberant-dan-puric/
http://confruntadurerea.wordpress.com/2008/12/28/in-rastimp/
http://the-lucifer-principle.blogspot.com/2008/08/dan-puric-reloaded.html
http://the-lucifer-principle.blogspot.com/2008/10/dan-puric-tonomatul-fanaticilor.html
Fotografia adaugata este de la TLP.

39 comentarii to “Despre Dan Puric. Cu luciditate, polemic”

 1. Tutea spunea si el : ,,fiecare baba din Romania sa mulga vaca cu casca militara pe cap”, dar Puric pare chiar comercial – pentru target tip ,,Formula As”.

 2. Corut este ori sisi, ori FiSiBi :).

 3. Puric are totusi cateva puncte de vedere pentru care il admir.Sunt evidente incercarile(tot manipulari) de a-l pune la zid atun ci cand ataca FMI sau alte organizatii de bloodsuckers „occidentale” de rit rabinofob.Un Dan Puric este necesar pentru Romania virusata de bolsevicii care conduc azi/

 4. TRU este un fel de Woody Allen al ziaristicii, supara pe unii, confirma impresiile altora…

 5. De cand face propaganda, nu ziaristica, a devenit si incoerent. patineaza rau. Odata l-am citit cu destula placere.

 6. Chiar vreti sa-mi stricati pofta de piftie cu „update=ul” asta? marmotele nu trebuiesc bagate in seama ..ignorate 100% Altfel noi ii ajutam sa supravietuiasca…TRU si Patrascoiu, doua cazuri patologice(adica …se inteleg bine la pat)

 7. Un 2009 cu sanatate si bucurii, tie si celor dragi !La multi ani frumosi!

 8. Sincer, poate ca sunt eu prea incult, dar de Puric am auzit si chiar ascultatbsi vazut prin ceva filme dar de Horia Patrascu nu, pana acum

 9. Un actor… şi cam atît… Nu că aş minimaliza arta actoricească… Dar asta e.Numai bine

 10. Mariuse, cum in pat?Multumesc pentru urari. Un an bun si tie, alaturi de cei dragi.

 11. us.mar, ce are sula cu prefectura? E vorba de text. Atat.

 12. Dan Puric – Talibanul Ortodox

 13. spuneam ca Puric si-a facut un nume si ca indiferent ca ce spune el nu este creatia proprie, spune ceva. E foarte usor sa scrii un text si sa dai in cineva care este cunoscut. Asa poate reuseste si Horea (cu i) sa intre pe piata. Nu am zis ca scrie rau deloc, doar previzibil.Asa cum o face si cineva ce isi spune ca este principilu lui Lucifer cand cineva vorbeste despre ortodoxie. Pacat ca pe cel din urma nu il citeste aproape nimeni 😉

 14. us.mar, daca Puric nu era cunoscut, nu aparea la Turcescu, nu? Atunci nu se scria nimic.

 15. 1. imi pare rau ca am ratat emisiunea cu Dan Puric. Deci nu pot comenta in cunostinta de cauza.2. Cred ca Patrasconiu a vrut sa faca misto (ma rog, altii sa o faca!) de Traian Ungureanu cand i-a reprodus propozitia lingusitoare. Sa-i cititi tot editorialul! E uluitor! Cred ca asa l-au zapacit altii si pe Ceausescu de-a ajuns ala sa se creada buricul pamantului!

 16. Da, a vrut.TRU nu ma mai socheaza. Si Paunescu proceda identic cu Ceausescu.

 17. am incercat sa zambesc la poza …’postata’ de catre Dvs si nu am reusit, credeti-ma, 0mi pare rau…. oareeinca nu s-a intelers ca ariciul Turcesc incerca sa isi faca raiting, invitindu-l pe Dan Puric in emisiunea sa ??? cat despre actorul Dan Puric, recomand cu toata caldura si sinceritatea celor care nu au reusit inca sa vada cel putin un spectacol al sau, sa incerce sa mearga sa le vada…. sa fie oare, japoneziii sau francezii mai putin pretentiosi decat noi?????????????!!?!!?! imi amuintesc o fraza scrisa sau spusa de catre Dan Puric in alt spatiu decat cel guvernat de catre inteligentia de la Realitatea tv: ‘ Nu exista o imagine a Romaniei in lume,ci doar icoana acestei tari in fata lui Dumnezeu….’ si vorba acelui roman de dincolo de Prut : ‘iata ce spoate face un roman cand tace, cand stie sa taca’……––––––––- petru Dvs, Domnule Al Petria, un gand bun si sincer petru noul AN, care sa Va aduca sanatate si satisfactii. cu respect,

 18. Talibanilor bolsevici nu le poti face fata fara radicalizarea dreptei crestine, domnilor ..treziti-va pina nu va ingenucheaza secera si ciocanul defintitiv.Mai aveti doar cativa centimetri !

 19. SCUZE DACA ACEST ‘COMENTARIU’ VA APAREA DE DOUA ORI, dar am pb cu S.O.. -am incercat sa zambesc la poza …’postata’ de catre Dvs si nu am reusit, credeti-ma, imi pare rau….oare inca nu s-a intelers ca ariciul Turcescu incerca sa isi faca raiting, invitindu-l pe Dan Puric in emisiunea sa ???cat despre actorul Dan Puric, recomand cu toata caldura si sinceritatea celor care nu au reusit inca sa vada cel putin un spectacol al sau, sa incerce sa mearga sa le vada….sa fie oare, japonezii sau francezii mai putin pretentiosi decat noi?????????????!!?!!?!imi amuintesc o fraza scrisa sau spusa de catre Dan Puric in alt spatiu decat cel guvernat de catre inteligentia de la Realitatea tv:‘ Nu exista o imagine a Romaniei in lume,ci doar icoana acestei tari in fata lui Dumnezeu….’si vorba acelui roman de dincolo de Prut ‘iata ce spoate face un roman cand tace, cand stie sa taca’……––––––––-petru Dvs, Domnule Al Petria, un gand bun si sincer petru noul AN, care sa Va aduca sanatate si satisfactii.cu respect,un a mai norocos si pt aceasta…. :)]

 20. sisifratat, multumesc pentru urari. Aceleasi ganduri.Aici nu e vorba de talentul actoricesc al lui Puric. Ci de discursul lui public.

 21. Asta cu „cordeala” trebuia postata si pe blogul aluia care-l injura pe Dan Puric si pe Petre Tutea la unison.Apropos , cine-i turbatul asta , vad ca i-ai postat turbarile frustrate.?Antirabic si antiimperilaistic acest personagiu macaragiu !O sa intru putin la el in ferma sa-l salut voios de pioneer.

 22. Marius, transmite salutari. Cu combativitate.Tot ce-ţi doreşti în 2009.

 23. Alex, observ ca ti-au invadat satanistii bloogul…TLP si Horia patrascu sunt tovarasi de pachet.

 24. Alex , sa bei o palinca buna si in cinstea mea , sa ne auzim sanatosi la anul !

 25. E un punct de vedere. Nu au nimic unii cu altii.

 26. Mariuse, desi nu prea le am cu bautul, un pahar sigur o sa inchin in cinstea ta. Sa fii iubit alaturi de cei dragi.

 27. Multummesc pentru raspuns si pt gandurile bune; nu vreau sa intru in polemica nici cu DVS, nici cu numeni altcineva, mai ales acum, dar eu cred ca Puric in acele emisiunui incerca sa il ‘salveze’ pe Turcescu … da, recunosc si eu, se cam repeta, ca sa nu ma exprim altfel, dar cati dintre vasnici si elitistii nostrii intelectuali au un discurs cat de cat pe masura lui D Puric ?… sa nu ma trimiteti Va rog la Plesu sau Bakonski, pentru ca pe acestia ii citesc destul de …’frecvent’ si uneori, zau ca imi vine sa scot din arhiava personala articolelele semnate de T. S. Ungureanu in vremea studentiei sale… si sa i le trimit, in cazul in care nu isi mai aminteste… msin scria bine !!! dar vine-vine anul nou si ma grabesc sa doresc TUTUROR, UN AN BUN, CU SANATATE si cu PACE!

 28. sisifratat, sper sa ne reintalnim cu 2009 cu bine.Scoate articolele cu TRU.

 29. Astia sunt oamenii , ce sa-i faci !

 30. romania inedit, ăştia-s. Pe blogul lui Lilick este o postare interesanta despre aceasta tema.

 31. Sa jinesti pe cineva doar asa ca sa devii curios ca jurnalist sau scriitor prin defaimare,nu defineste caracterul unui intelectual si oricum nu-l v-a lua nimeni in serios.Adevarul oricum exista.

 32. Dan Puric reloaded: Naţional-Creştinism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: