De ce nu-i impuscati pe pensionari?

Calin Popescu Tariceanu critica ordonanta lui Boc care interzice cumularea pensiei cu salariul la stat:

“Pensionarul nu este un asistat. Pensia nu este o favoare, ci este o datorie pe care statul o are faţă de un profesor, medic, artist – care au muncit timp de zeci de ani şi au plătit contribuţiile de asistenţă socială care sunt plătile la fondul de pensii. Prin urmare pensia nu o plăteşte statul, ci este rezultatul contribuţiei fiecărui angajat. Plata respectivei pensii se face deci în contul unei munci deja desfăşurate. Şi trebuie onorată de stat, indiferent dacă, în viitor, respectiva persoană decide sau nu să continue să muncească.
Guvernul Boc vine în cea mai bună tradiţie proletară şi spune că pensionarii care muncesc nu mai au dreptul la pensie. Trebuie să aleagă între pensie şi salariu. Tipic pentru un guvern de stânga. Pensionarul este considerat a fi un asistat, care trebuie să depindă de ce îi oferă statul.
Statul îşi arată muşchii şi nu vrea să îşi plătească datoria faţă de profesorii, artiştii sau medicii care au finanţat statul din munca lor timp de zeci de ani.”

Are dreptate ex-premierul pe blogul sau. De ce nu-i impusca guvernul pe pensionari, ca-i mai ieftin?

11 comentarii to “De ce nu-i impuscati pe pensionari?”

  1. Vezi ca nu stii? Pensia e o recunoastere a valorii,asa a zis tatucu’ lu’ Boc,manca-l-ar copt.

  2. servus sandu ti-am trimis un mail..by izabela

  3. trimite-mi te rog o foto cu mama si soramea.te pup by izabela

  4. Da… le zice bine. Sa vedem cît şi cum îl va ţine faza cu Opoziţia. Despre guvernare bag de seamă uităm uşor… Deşi tare mi-e că guvernul Tăriceanu va fi etalon faţă de ce se întîmplă acumcele bune!

  5. N-are altă alternativă decât opoziţia.

  6. ca tînãr pensionar, ceea ce vã doresc şi dvs, consider şarlatani acei pensionari care apeleazã şi la salariul de la stat (atenţie, am zis stat!) dupã deviza cã dacã’şi bagã mîna, sau picioarele, toţi politicienii şi grangurii naţiei în sacul bugetar de ce n’ar face’o şi ei, cã doar mai pot munciapreciez spiritul ordonanţei dar mã lasã mut diletantismul emiterii acesteia pentru haosul ce l’a creatcvasitotalitatea jurnalistilor nu faceţi decît deservicii pensionarilor cu aceastã isterizare nejustificatã, precum jalnicii ãia de şefuţi de pensionari ce se jelesc pe la teveuriio, cînd am sã mã plictisesc/obosesc în postura asta o dau dracu’ de pensie şi mã întorc la muncã, frateştiu cã nu-ţi place commentul meu dar nici mie jalea asta naţionalã a voastrã, în loc sã-i fi spus clar lu’ Boc cã e un … iar asta e o ţarã şi nu o primãrieps: cît despre Tãriceanu … numai de bine!

  7. Nu ma deranjeaza comentariul. Absolut deloc.

  8. Faimoasa ordonanta de urgenta a Guvernului Boc, venita ca o intentie remarcabila, produce victime colaterale, mai ceva decat razboiul din Gaza. Asistenti sociali, actori pensionari si alte categorii de pensionari muncitori sunt afectati si dusi in pragul supremei degradari umane.In loc sa permita tinerilor accesul in institutiile publice, ramase si azi dupa 20 de ani in imobilitatea sistemului comunist, cum s-a dorit la momentul adoptarii, acest act normativ readuce jumatate de milion de romani sub pragul saraciei. Personal sunt in favoarea acestei ordonante dar cred ca e nevoie de mai mult discernamant!Din pacate nu este prima si nici ultima actiune din ciclul “mircea fa-te ca lucrezi”, a conducatorilor nostri. Acceptarea Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana s-a facut sub promisiunea ferma a reformei profunde a tarii. Iata ca si azi guvernantii nostri nu se pot rupe de indemnul caramitrian rostit in focul telerevolutiei si in continuare se fac ca reformeaza:Am dezvoltat si eu subiectul, pe blogul meu… Va astept cu drag!

  9. mutulik, bine ai venit in ograda la mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: