Ce fel de evreu este Vladimir Tismăneanu?

Cum acceptă un evreu să fie decorat de un fan al mareşalului Antonescu? Mă refer la Tismăneanu.

 

„La implinirea varstei de 60 de ani, in semn de apreciere deosebita a prestigioasei activitati profesionale, pentru eforturile sustinute in promovarea democratiei din Romania, presedintele Romaniei decreteaza: se confera Ordinul National pentru Merit in grad de Mare Ofiter domnului profesor Vladimir Tismaneanu.”- Monitorul Oficial

12 comentarii to “Ce fel de evreu este Vladimir Tismăneanu?”

  1. Partea asta cu medaliile a fost mereu tricky. Bunicu, care primea, anual, medalia de Donator onorifc de sânge pe județ, le numea ”fiare supra-normative”.
    Mai sunt si alte cazuri. Unii au primit medalii de la fanul lui Lenin.

  2. Da, sunt niste chestii usoare, la urma urmei…

  3. Faza haioasa este in etapa 2, cand, din varii motive, ori le trimiti la emitent ori emitentul solicita returnarea lor. Tot verificata istoric. Cand ma gandesc la Kurt Waldheim…..

  4. Nu cred c-o sa treca la faza returnarii.

  5. Nu cred ca faptul ca este evreu incurca cu ceva lucrurile ci faptul ca fiind fiul unui mare Comminternist nu era cool ca el sa condamne comunismul. Erau destui altii sa o faca. De ce nu stat in banca lui, intreb eu. Si ma gandesc ca poate nu avea banca, in acea perioada, mai stii ?

  6. Aș risca o concluzie provizorie. Din 45 incoace nu etnia a contat in materie de medalii, multe alte ”considerente” au fost mai importante.

  7. Ce fel de evreu ? Un evreu prost, punct. Prefesor la o şcoală echivalentă cu Spiru-Maiorescu, de la noi. Tinichelele astea valorau cinci mii de lei pe vremea Nadiei, lunar pare-mi-se, apoi valorează o absolvire de impozite şi o mie de metri pătraţi de teren ca revoluţionar sau un loc de veci, după ’90.

  8. Pardon, un loc de veci cu fanfară…

  9. jenant.din partea cui pentru cine.au ajuns sa se decoreze ei intre ei.si sa condamne ce au promovat ei si familiile lor in timp ce victimele zac in gropi comune.rusine .

  10. Vali, si nu se gasesc bani nici pentru cercetarea gropilor comune.

Lasă un comentariu