Marin Preda: „Bea şi dumneata ca să vezi cum este… Un fel de pişat de iapă, ceva mai iute, he, he, he!”

Cum nu ma entuziasmeaza scriitorii şoareci de biblioteca, ci prefer tipii de acţiune, lutoşi, dintr-o bucata, care au ceva de spus din launtrul lor, nu filtrat prin ochii altora, Marin Preda nu-avea cum sa-mi lipsească de pe lista lungă a preferinţelor. Am si facut armata la Silistea-Gumesti… Am văzut locurile natale ale lui Preda, barbatii suciti de acolo, femeile gurese, am baut vinuri de acolo, oho, schimbam pufoaice si centuri militare pe sticle de vin…  Un articol pe care doresc sa vi-l semnalez mi-au provocat aceste randuri scrise in graba si destule amintiri.  Este aici http://realitateateleormaneana.ro/?p=937

4 comentarii to “Marin Preda: „Bea şi dumneata ca să vezi cum este… Un fel de pişat de iapă, ceva mai iute, he, he, he!””

  1. Inteleg transhumanta intelectuala, si mie imi place efectiv tuica ardeleneasca ( evit sa-i zic palinca !), dar cu Preda ma descurc mai putin. Mai mult cu Barbu, care e mahalaua purulent verbioasa, spre ulita argheziana ! Pe alde Preda il inghit amestecat numai cu prafuri caragialesti… Lutosii, dintrobucatistii, daca nu-s dublati si de biblioteca sau de mireasma de subtire, care se educa, nu se naste, nu fac nimic. Si Preda, sa fiti sigur, citea mult si cu creionul !

  2. PS. Si ceea ce e mai important- trecea lecturile prin filtrul experientei lui de viata si tragea concluzii inedite.

  3. …ca si nea Fane, ca si Breban, ca si Balaita, toti fara „facultati pe ma-sa” termenate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: