Dan Sociu: Nu te f..e cu nazistii

Dupa de i-a fost eliminat textul „Nu te fute cu fasciştii” de pe un site, pentru „limbaj inadecvat”, scriitorul Dan Sociu l-a publicat pe pagina sa de Facebook. Articolul merită citit şi discutat.

Eşantioane:

„După diareea retorică comunistă, a venit peste noi demagogia Humanitas. Pînă în ’89, diriga mea, profă de istorie, ne vorbea de viitorul luminos în comunism, după aia a început să ne vorbească, la fel de pătrunsă, de Memorialul Durerii. La televizor Ţuţea dădea interviuri între două clisme, vorba unei prietene, şi în vitrina bibliotecii judeţene, pe holul de la intrare, au stat ani de zile la display cărţi de Noica şi Eliade, Cioran, Nae Ionescu şi Vulcănescu, Nichifor Crainic şi Radu Gyr şi toţi ceilalţi zombie pe care-i dezgropase Liiceanu şi le dăduse drumul prin viaţa noastră. Ionescu era şi rămîne OK, Cioran avea cîteva faze simpatice şi foarte multe scîrboase, Steinhardt era inofensiv ca o buburuză (deşi…), dar ceilalţi perverşi ne-au băgat în delirurile lor mai mult sau mai puţin sistematizate şi ne-au stricat de cap.”

„Dan Puric e monstruozitatea aia din Alien care a stat 20 de ani în burta noastră şi a ieşit deodată sîsîind şi scuipînd vîscozităţi. M-am nimerit o dată la ICR la congresul psihiatrilor rezidenţi, în prima seară, unde fusese invitat să ţină discursul de deschidere Dan Puric. Nu ştiu de ce au simţit tinerii doctori nevoia să asculte un semidoct delirant, dar vreo două ore, cît a sărit ciudatul ăla de la un subiect la altul ca o biluţă de pinball, psihiatrii au stat smirnă . Se ştie că pe un paranoic nu are sens să-l contrazici, dar atunci de ce să-i dai ocazia să vorbească?Pe Dan Puric, Mihail Neamţu, România Jună şi toţi ăia e absurd şi obositor să încerci să-i combaţi ca pe oameni, cu argumente articulate. Pe noii naţionalişti trebuie să-i ostracizezi, ca pe ciumaţi.”

Sursa

https://www.facebook.com/notes/dan-sociu/nu-te-fute-cu-nazi%C5%9Ftii/10150287709477829

Informatii despre Dan Sociu

http://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Sociu

6 comentarii to “Dan Sociu: Nu te f..e cu nazistii”

  1. Bun baiatul asta ! Si mare dreptate are ! El si generatia lor ii vor elimina pe „ciocoii minti” !

  2. Atentie excesiva, prieteni, adica achtung : blogul lui Sociu nu poate fi accesat ! Lucreaza oamenii de la MInolta si de la Dinamo !

  3. Acum am incercat. Se poate accesa.

  4. mai e nitel si o sa traim cu totii intr-o lume politically correct…
    alta marie, sa speram ca nu cu aceeasi palarie, ca nu stiu, zau, unde ne-ar duce o eventuala dictatura MacDonald.
    cel mai rau e cu acceptarea, fara discernamant, a noilor nume impuse si a prejudecatilor care vin la pachet cu ele.

  5. Nu trebuie sa acceptam, desigur. Ce mai faci, Sebastian?

  6. ce sa fac… ma intreb pe unde naiba ne-am lasat acaemurile alea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: