„Săptămâna Financiară” recomandă „Deania neagră”

În ultimul număr la revistei „Săptămâna Financiară” este recomandată pentru lectură „Deania Neagră”, la rubrica „Citeşte!”:

„Deania este spaţiul imaginar în care locuiesc personajele din volumul „Deania neagră” de Alexandru Petria, publicat la Editura Herg Benet.  După romanul „Zilele mele cu Renata”, apărut anul trecut, autorul trece cu dezinvoltură la proză scurtă, o trecere reuşită, care l-a cucerit pe Liviu Antonesei prin micile „poveşti” atroce, gingaşe sau gingaş-atroce, câteodată chiar „crude şi insolite”, prin „caracterele excelent schiţate în două-trei pagini, prin calitatea stilului, excelent adaptat de autor micilor spaţii explorate”, în timp ce Dan-Silviu Boerescu susţine că „instantaneele în proză ale lui Alexandru Petria surprind o lume la intersecţia fabulosului nebănuit cu pitorescul jegos, cartografiind universul în continuă schimbare, aproape volatil, al contemporaneităţii mărunte”. De acord. Citiţi!”

Sursa- http://www.sfin.ro/articol_24297/citeste.html?action=print

Multumesc Luciei Verona pentru semnalare!

 

2 comentarii to “„Săptămâna Financiară” recomandă „Deania neagră””

  1. Cînd esti scriitor, nu cred sa mai aibe importanta expresii de critica literara unice si specifice ”saptamînii financiare” ”pitoresc jegos”.Dar ma bucur ca financiarii sunt pusi la curent cu aparitiile literare.

  2. Ce inseamna „expresii de critica literara unice si specifice”? In rest, numai de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: