Cum am ajuns rasist

Dacă vrei să le spui ţiganilor ţigani, nu rromi, ca să nu fie confundaţi cu românii, rişti să fii numit rasist, chiar dacă nu pe faţă. Aberaţia corectitudinii politice bântuie şi la noi.

Ieri am pus pe Facebook, pe wall, o propoziţie care a declanşat o adevărată furtună https://www.facebook.com/alexandru.petria/posts/1999516713866

Este interesant că în Ungaria, de exemplu, se foloseşte cuvântul cigány şi reprezentanţii acestei etnii nu sunt deranjaţi.

P.S. Poate ca in DEX ar trebui precizat că ţiganii sunt cei mai buni făuritori de imagine ai României…

6 comentarii to “Cum am ajuns rasist”

  1. Tiganii raman tigani, indiferent ce eticheta isi pun! Ei sunt de vina daca ies in evidenta, este vorba de obiceiurile lor! Cand romanii se iau de tigani, intervine ura de rasa. Dar invers, cand un tigan se ia de un roman, cum se pune problema?

  2. să vedem cum va rezolva UE, în viitor, conflictele dintre rromi şi ţigani…

  3. Da, sunt curios. Dar ei nu sunt rasisti…

  4. Ei au toate drepturile, azi maine vor deveni majoritari..

  5. Am intrebat intr-o alta luare de atitudine : cine se face vinovat de transformarea substantivului comun tigan in adjectiv ? Madalin Voicu degeaba tot pune egal intre tigani si romani, ce dracu, ca nu ne-am prostit asa dintr-o data toti. Cine a devenit o problema la nivel european, nu tiganii ? Cei care spun la tv ca n-au nici o problema ca cineva e tigan sa ii dea Dumnezeu vecini tigani, nurori tiganci si copiii sa le aduca in casa un puradel dintr-o legatura cu o tiganca si apoi sa vorbeasca. Deoarece asa european de pripas e cool sa te dai la tv. Nu vor deveni majoritari deoarece a randuit Dumnezeu ca media de viata la ei sa nu treaca mult de 50. Ca altfel, ohooo !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: