Neagu Djuvara, de nerecunoscut

I. Suciu, mai cunoscut dupa blogul său Mofturi de ochelarist, a postat pe wall-ul lui de pe Facebook un text excelent despre ceea ce tocmai vroiam să scriu. Aşa că nu mai are rost să-mi consum neuronii şi dau copy-paste:

„Inexplicabila atitudine a istoricului Neagu Djuvara

Aveam un mare respect pentru Neagu Djuvara. Mai rar un om cu atâta luciditate la vârsta de 95 de ani. Şi cu mult curaj. Iată că două vorbe pot strica totul. A spus despre Crin Antonescu, preşedintele PNL, că este prost şi fudul. Nu pot să evaluez inteligenţa sau neinteligenţa liderului partidului liberal. Dar caracterizarea domnului Neagu Djuvara este un atac la adresa opoziţiei. Este inexplicabil cum un om de mare calitate, trăit toată viaţa în democraţie, să nu înţeleagă gravitatea încercării de a discredita sistemul de alternanţă la putere. Îşi doreşte o dictatură ? Nu cred. Îşi plăteşte accesul la televiziuni şi la edituri ? Nu cred. Verticalitatea sa este arhidovedită. Cred că a fost o scăpare.”

7 comentarii to “Neagu Djuvara, de nerecunoscut”

 1. 1. Cred ca i-a scapat. A vrut sa spuna ca Antonescu s-a inselat cu privire la iesirea din politica a lui Iliescu.
  2. Mi-am inchis blogul.
  3. Tracus Arte mi-a publicat romanul „Trei sute de trepte” lansat de curand la Gaudeamus. Spun asta ca reper in loc de posesorul blogului Mofturi de ochelarist.

 2. io cred ca are dreptate 😀

 3. Si eu cred, culmea, la fel!

 4. Este evident ca Crinel este cum l-a caracterizat conu’ Neagu si daca observi (ceea ce , dupa cum se vede , nu esti in stare ) n-a atacat nici o opozitie si chiar daca a facut-o , nu tre’ sa-ti ceara tie voie , sau „literaturii” tale , mai , neica nimeni ! Ti-as recomanda mai multa decenta , dar comunistii nu halesc decenta…

 5. nu i-a scapat nimic, are dreptate!

 6. Da, a fost o scapare. Si pute urat ca e de om batran!

 7. Eroarea Antonescului e ca nu si-a luat toate gradele universitare la fabricile de diplome si a ramas profesoras, sa râdă de el orice specialist in religii.
  Dl Djuvara zicea anul trecut c-ar candida la presedentie sa ia Basarabia, dar pentru a contracara suspiciunile poporului satul de postromânism privind ipocrizia carturarilor, trebuie mai intâi ca o comisie cât a dlui Tismaneanu (istorici + oameni de informatii) sa studieze de ce clasa noastra politica si complicea ei intelectuala nu au creat, in 22 de ani (cât timpul de viata al României Mari Regale), un curent unionist in RO cât de cât similar celui din MD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: