Jandarmii au jucat murdar? Despre evenimentele din seara de duminica de la Bucuresti

Jandarmii bateau in scuturi si ii inganau pe manifestanti, cand ei scandau. Din simpatie? Nu cred. Instigau? Posibil.

De ce nu au fost lasati oamenii sa protesteze ci au fost intimidati cu numeroase cordoane de jandarmi, al caror efectiv rivaliza cu numarul manifestantilor?

De ce cand „evenimentele” de vis-a-vis de Spitalul Coltea au degenerat, masinile de jandarmi au plecat, fara sa ridice pe nimeni? De ce au ajuns sa fie vandalizate magazinele cand erau jandarmi „frunza si iarba”?

De ce metroul nu mai oprea la Piata Universitatii si la Unirii, dar circulatia la suprafata era permisa?

Ce cautau cu multe ore inaintea violentelor masinile de apa?

De ce au fost aduse masini de salubrizare, care faceau curatenie pe la ora 20.00 pe Magheru?

4 comentarii to “Jandarmii au jucat murdar? Despre evenimentele din seara de duminica de la Bucuresti”

 1. ”De ce metroul nu mai oprea la Piata Universitatii si la Unirii, dar circulatia la suprafata era permisa?”
  – asta e o gluma nu? Cam ce ar fi suspicios in legatura cu aceasta masura absolut normala de prevenire a haosului pe transportul in comun???

 2. Am zis că iarna nu-i ca vara

  Privind cu ochii pe fereastră

  Zice Băse la nevastă:

  „S-a dus cu huzuria noastră…

  Vine gloata tot mai vastă!”

  Și râde-apoi scuipând în silă:

  „Am zis că iarna nu-i ca vara,

  Ce-o face scumpa mea idilă…

  Că uite azi mi-o trage țara!

  Emile, frate, mori cu mine?

  Că gluma se îngroașă rău.

  Ce faci băi, te piși pe tine?!

  Du-te-n mă-ta, la WC-eu!

 3. Imi pare rau, domnule Petria dar „Noa” are dreptate sa va contrazica. In plus,dovediti o crasa inadaptare la realitatile sociale ale zilelor noastre : oare la acea ora cocalarii si pitipoancele sa duceau in cluburi cu metroul?
  In ceea ce priveste prezenta acestor asa zise forte de ordine pe la mitinguri va marturisesc ca, nefiind mitingiu de profesie dar fiind nevoit sa-mi exprim uneori nemultumirile intr-un cadru organizat m-am trezit inconjurat de trei cordoane de gealati (Doamne, nu le-or fi bagand nandroloni in fasole de sunt atat de mari?) care ne pazeau pe noi, principalii platitori de taxe si impozite, femei si barbati, oameni seriosi si de altfel, prin specificul muncii noastre, destul de cunoscuti in urbe ca sa nu facem …ce? Simpla lor prezenta ne inspira, poate prin asociere cu trecute vremi, o stare de nesiguranta. Fara sa fiu violent la modul fizic imi venea sa-i iau de piept si sa-i pocnesc preventiv. Ii percepem ca fiind inamicii mei, obstacolul fals dintre revendicarile mele si urechile inbuibatilor ce ar fi trebuit sa ne auda. Prin atitudinea lor impersonala , niste roboti pe care un declansator stricat ii putea napusti asupra noastra iar in lipsa subiectilor revoltei noastre toate ura se revarsa asupra lor. Bineinteles ca ratiunea a invins instinctele si nu s-a intamplat nimic. Din pacate, chiar nimic!
  Alta data cand numarul lor il depasea cu mult pe al nostru, eu fiind acolo doar din solidaritate fata de bietii bugetari, le-am propus sa facem schimb, sa tin eu de sase pe scarile Prefecturii si sa le pazesc harnasamentul ca ei sa se poata exprima liber si direct in interesul cauzei lor. Au gustat gluma si ne-au multumit ca rupem randurile mai devreme si nu-i mai tinem in soare incotosmanati precum Testoasele Ninja.
  Observand comportamentul lor in relatiile cu suporterii ii consider cel putin la fel de huligani si dornici de violenta, provocarile sunt fatise (si fata de cine?) iar interventiile brutale si lase(a se vedea cum se comporta cu cei cazuti).
  De aceea nu vad rostul unei astfel de prezente ce mai mult inspira violenta decat o previne. A se invata de la comportamentul politaiului englez, cel cu casca tuguiata, ce nici baston nu mai poarta acum, la inceput de secol XXI, aparat de lege, camerele de inregistrare dar mai ales de prestigiul castigat. In cat timp? Asta este o alta poveste.

 4. Exact asta am patit si eu dupa evenimentele de aseara: am ramas cu mai multe intrebari decat raspunsuri. Am facut o lista mai lunga pe blog, cu toate nedumeririle mele. Si sunt foarte foarte multe…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: