Revolta slugilor

În ultimii ani, exasperarea mi s-a întins de la cafeaua de dimineaţă până adânc în noapte. Şi în orele de insomnie, când şi când. M-a copleşit aroganţa şi nesimţirea regimului Băsescu, apetitul pentru furt al celor de la putere, felul cum s-au înstăpânit în absolut toate domeniile ca o armată de ocupaţie. O ocupaţie a românilor asupra românilor, mai perfidă şi mai periculoasă decât una pe bune, împotriva căreia e o îndatorire să lupţi cu arma în mână. Într-un război real regulile sunt ca „bună ziua”, ştii ce să faci, inamicul e clar definit. Ocupantul străin nu încearcă să se ascundă mimând democraţia ca oamenii lui Băsescu. Împotriva perfidiei, armele regulilor democratice sunt puţin eficiente fără o susţinere masivă şi fermă a populaţiei.
În nu ştiu câte articole mi-am arătat nemulţumirea faţă de pasivitatea cetăţenilor, predispuşi să îndure ce n-ar îndura alte naţii. Lehamitea. Chiar şi scârba. Vorbeam de absenţa demnităţii, de mentalitatea de slugă, aia cu „capul plecat sabia nu-l taie”, „gura bate curul”… Dar cel mai mult m-a durut apatia tinerilor, nascuţi parcă bătrâni, încorsetaţi în conformism.
Începând cu 13 ianuarie 2012, odată cu debutul manifestaţiilor spontane din mai fiecare oraş, s-a deschis o falie. Populaţia protestează. Destul de anemic pe străzi, însă nemulţumirea este generalizată. Cei de la Putere sunt în cădere liberă, e o chestiune de timp să iasă de pe scena publică.
Articularea haotică a nemulţumirilor seamănă totuşi cu revolta unor slugi, numiţi viermi şi ciumpalaci de anumiţi oficiali din PD-L… E un început. Mai e până când românii o să înveţe să se ridice din genunchi fără complexe. Până-şi înscriu libertatea în ADN.
Alexandru Petria

8 comentarii to “Revolta slugilor”

 1. Multumesc.

 2. Sa nu ne temem!
  Cine se teme o data, se va teme mereu!

 3. Da, e important ca oamenii sa se debaraseza de frica.

 4. Parca lui Ady si lui Ponta li se zisese arogantii. Ma mir cum de v-a apucat mila de avutia furata, acum cand nu mai este ce fura si pe cand se dadeau intr-o veselie industrii intregi si inca pe doi lei si pe spagi uluitoare n-aveati nici o strabatere ? Desi stiu ca sunteti un valoros scriitor si un interlocutor de temut, iata, eu m-am debarasat de frica si va pun aceste intrebari. Ati uitat cum a castigat Base. L-a votat lumea de frica sa nu cumpere Ady toate termopanele din China, etc, etc, etc, {si,ohoo,cate altele nu se stiu inca} si Ilici sa nu intineze de tot nobilele idealuri ale socialismului. Acum nu mai e carpa kaghebista ? S-au produs astfel de schimbari ale acestor gasti, {?!} ca oricum partide nu sunt in nici un caz, niciunele, de si Paracellsus ar fi invidios.

 5. Nu m-a apucat acum mila, nu vorbiti prostii. Dar n-am votat sigur de doua ori aceleasi lichele, cum deduc ca ati facut dumneavoastra. Ca sa fie clar, pe Basescu nu l-am votat niciodata.

 6. @iuga

  raul trebuie inlaturat. Marota securistilor basisti este : „pe cine punem in loc”.

  – daca voia, basescu avea toate parghiile sa gaseasca toate nelegiuirile comise sub iliescu / nastase. Nu a gasit sau nu a vrut ? Vorbim de termopane cand ne uitam la gaurile lasate in timp de criza de sleahta udrea-basescu-cocosh-asfaltatorii lor ?

  – iliescu – desi criminal – e pe duca. Complet. Partidele nu-s criminale. Exceptia fiind cel comunist. Unii oameni din ele , da, sunt. Restul e ideologie. Dez-adormirea romanilor din strada mai inseamna ceva: gradat, partidele renunta la cei mai ticalosi membri. Se curata.

 7. @parere

  Just.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: