Ce vor face intelectualii ruşinii, profitorii şi giranţii regimului Băsescu?

Dau o listă a lor, sigur incompletă:
Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, H.-R. Patapievici, Mircea Cărtărescu, Mircea Mihăieş, Teodor Baconsky, Mihai Răzvan Ungureanu, Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Cătălin Avrămescu, Mihail Neamţu, Sebastian Lazaroiu, Andrei Cornea, Vladimir Tismăneanu, Cristian Preda, Dragoş Paul Aligica, Monica Macovei, Ioan Stanomir, Dan Tăpălaga, Adrian Cioflanca, Sorin Ioniţă, Cristian Patrasconiu, Andreea Pora, Rodica Palade, Mircea Marian, Brânduşa Armanca, Cristian Câmpeanu.
Şi un tomberon de gunoi e prea bun pentru ei…  S-au compromis din lichelism.

10 comentarii to “Ce vor face intelectualii ruşinii, profitorii şi giranţii regimului Băsescu?”

 1. Cu scuze si regret,
  Actualii rusinii sunt conet
  Si se canta in canon
  Do major si sol bemol.

 2. simplu
  vor migra in postura de intelectuali profitori la staulul unde noua putare in durerile faceri le va oferii posturi pe care in timpul singerosului basescu nici nu visau urmariti domnule poet si suta la suta se va adeveri asta

 3. Dan Tapalaga sigur era in misiune intre intelectuali. Asa ca nu i-o lua in nume de rau. Monica Macovei are problemel psihice grave, ca si la Becali sau Corneliu Vadim Tudor sa lasam medicii sa-si spuna ultimul cuvant. Iar Andreea Pora? Pai stii titlul ala de film „Mai prost decat permite politia”? In rest nu comentez. Brandusa Armeanca m-a ajutat profesional odata si nu stiu ce a mai facut dupa aia. Mircea Cartareascu este un scriitor important, talentat, nu stiu daca lipsa de caracter i-a tras opera in jos, sau poate lipsa de succes international sa-l fi dus atat de jos din punct de vedere uman. Cand omul vrea prea mult cade mai jos decat si-a inchipuit. Restul sunt cum le-a fost scrisa soarta. Ce sa ceri de la Tismaneanu decat sa fie Tismaneanu sau de la Liiceanu decat sa fie un Noica fara Noica?

 4. Ce mă tulbură şi mă îngrijorează în cel mai înalt grad e judecata la grămadă. Amestecul merelor cu perelor şi asimilarea indivizilor/individualităţilor într-o masă. O judecată care să nu semene cu „judecata intelectualilor lui Băsescu” trebuie să se deosebească prin ceva, şi nu doar prin aceleaşi imprecaţii cu semnul schimbat.
  Părerea mea.

 5. Este gramada lingailor, asa e corect.

 6. Domnule Petria, Baga-l si pe Iaru la tomberon!!!
  Si ar mai fi vreo citeva zeci, Liicheanu, Plesu, nevasta, Omul care aduce cartea, sunt sute de pseudo-intelectuali din astia platiti cu ora ca sa ne lumineze cu cine sa votam. Unii ne dau lectii de minima morala, altii ne vorbesc filosofie, ma rog, fiecare dupa citi bani primeste

 7. Aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Contrarevoluţia (română) în direct continuă…

 8. Inexactitati:

  nu-s intelectuali alde: Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Sebastian Lazaroiu, Monica Macovei, Dan Tăpălaga, Andreea Pora, Mircea Marian. Doar nesimtiti infratiti cu banul sau cu scheletele din propriul trecut.

  iar cei ce ar merita eventual titlul de intelectual .. cam la fel. Cartarescu ? Succes international ? Nici macar super-alimentat cu banii ICR nu a reusit. Sa fim rezonabili: a dat o singura carte (in proza) ==> Nostalgia. Restul sunt reluari ale aceluiasi subiect – propria persoana, lungiri si aberatii culminand cu Orbitor, o atat de inutila trilogie.

  Plesu ? auto-intitulatul filosof e doar bun de clovn la vreo serata, sa zica poante si sa se indoape.
  Patapievici, care-si autocontempla inima in forma de cur basist, ar putea sa ne lase in sfarsit, si sa se retraga in a-si desavarsi „opera” niciodata inceputa. Alt „erou cultural” marca Plesu-Liiceanu. Adica un nimeni.

  etc etc

 9. Florin Iaru nu face parte, totusi, din aceeasi specie: are doar o anumita buna cuviinta – prost plasata. In ciuda prejudecatii, buna crestere nu este „universala”. Face , adica greseala „asimilarii indivizilor intr-o masa”, cum zice. Toti ar fi respectabili, indiferent de cat de lichele sunt.

 10. Monica Macovei. Fosta prin MISA (cea cu dereglatii asa-zis ioghini), a ramas fidela gurului bivolaru. A nu se uita ca l-a facut scapat in Suedia prin multe tergiversari procedurale.
  Probleme psihice ? Nu e de mirare: zeci si sute de cazuri de fosti aderenti la secta MISA au vizitat spitale de psihiatrie, altii s-au sinucis, altii au murit in urma sfaturilor competente ale gurului.

  Ca Monica Macovei si-a gasit alt guru in persoana tiganesc-carismaticului basescu, nu e de mirare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: