Adevarul despre scandalul de la revista Tribuna

De cand este Mircea Arman conducatorul ei, revista Tribuna a iesit din provincialismul in care s-a complacut imperturbabila in ultimii 20 de ani, pe principiul- leafa sa mearga, e bine oricum, sa ne publicam intre noi. Ca schimbarea nu convine in special intelectualilor portocalii, e altceva. Sigur ca ii doare ca au pierdut o publicatie unde-si puteau orchestra jocurile. Calitativ, la aceasta ora, Tribuna poate sa concureze cu orice publicatie literara de top romaneasca. E interesant ca nimeni, dintre cei vocali azi in legatura cu Tribuna, n-a protestat fiindca era jalnica pe vremea fostului redactor-sef. Le-a convenit un om de paie.

Alexandru Petria

 

8 comentarii to “Adevarul despre scandalul de la revista Tribuna”

  1. Omul de paie Mircea Arman convine de minune proletcultistilor socialisti și falsilor liberali. Aflu acum de la Alexandru Petria (susținător/ propagandist USL) că Tribuna prearmaniană era portocalie. Logică de fier: portocaliu = provincialism, publicație jalnică; roșu-albastru = publicație literară de top. Oare se mai poate face cultură de calitate în Romania în afara etichetelor partidice?

  2. ati citit revista din ianuarie incoace sau doar bateti campii? liviu ioan stoiciu, radu aldulescu, dorin tudoran, alex stefanescu, zoe petre, nicolae breban, paul goma, bujor nedelcovici sunt socialisti?

  3. Toata stima pentru domnul Arman si pentru dvs, domnule Petria, fiindca spuneti adevarul.

  4. Nicolae Breban, Bujor Nedelcovici – exemple excelente de scriitori neangajați ideologic… Probabil urmează Liviu Antonesei, în serial. Bănuiesc că Paul Goma este la curent cu noul trend al revistei și îl susține pe noul ”conducător”, cum îl numiți dumneavoastră pe managerul care ocupă postul de redactor șef al revistei Tribuna. Recunosc că găsesc foarte greu Tribuna pe internet (dacă îmi dați o adresă unde să găsesc toate numerele armaniene vă rămân recunoscător), dar promit să fac, în viitor, o analiză comparată a Tribunei prearmaniene și a celei actuale, eu nefiind angajat partidic. Recunosc, de asemenea, că editorialul armanian despre arghirofilie și homo oeconomicus m-a descurajat să mai cumpăr revista… Totodată, nu pot să nu remarc faptul că sunteți susținut de un ”caracter” anonim. Oare moda anonimelor este un semn al transparenței și a responsabilizării opiniilor?

  5. daca vorbiti fara sa fi citit numerele, imi pierd vremea discutand. si nu am chef si timp de pierdut cu cei care se baga in seama vorbind in necunostinta de cauza.

  6. Păcat că „provincialismul” li se pare unora ceva atât de negativ încât să fie confundat cu servilismul (politic și de altă natură). În rest, probabil că așa e cum spui, domnule Petria. Oricum, nu cred că Bucureștiul (respectiv capitala) ar putea fi considerată lider de exponenți culturali de calitate, deși ar putea fi pusă, lejer, în opoziție clară cu provincia.
    Foarte rău că indiferența românului de rând față de cultură în general și de literatură în special creează printre oamenii de cultură o foame care îi împinge la „angajare ideologică” așa după cum numește servilismul unul dintre cei ce face comentarii la acest articol. Și mai rău însă este perversitatea reprezentanților politicii române, care înjosesc conceptul „Ars/Cultura” prin „angajarea” unor reviste care n-au nici în clin nici în mânecă cu politica. Singurul lucru bun pe care politica l-a făcut pe parcursul istoriei pentru artă și cultură a fost mecenatul. Din păcate acum mecenatul este perceput acum ca servilism. „Îți dau (bani), dar și tu îmi dai (imagine?)”.

  7. Domule Petria, doar v-am spus că am citit editorialele armaniene (vezi: http://liviudrugus.wordpress.com/2013/02/09/mircea-arman-trompeta-proletcultista-de-serviciu-a-bolsevicilor-nationalisti-romani/) și am crezut că m-am edificat în legătură cu noul trend al revistei (antiarghirofilic și antihomoeconomicus). Imi spuneți că din ianuarie revista este cu totul alta. Eu va rog să mă ajutați cu un link, ajutând și pe alții care vă urmăresc blogul să acceseze noua Tribună de luptă împotriva provincialismului cultural, iar dumneavoastră îmi spuneți că nu doriți să pierdeți vremea cu unul ca mine. Vă respect opinia, poziția și disponibilitatea spre un dialog geschis, nepartizan.

  8. sincere felicitari pentru curajul de a fi tu insuti,Alexandru Petria!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: