Scriitorul şi regizorul Dan Stoica se retrage din rândurile Bisericii Ortodoxe Române

Am hotarât să mă retrag din rândurile Bisericii Ortodoxe Române

1) Patriarhul Daniel nu a luat atitudine atunci când un oarecare enoriaş, Traian Băsescu, a vorbit românilor fără nici un drept în ziua de Paşti. Este o ruşine ca unuia care nu are nici o funcţie bisericească să i se permită aşa ceva.
2) Circul cu lumina sfântă de la Ierusalim este dezgustător. Biserica ortodoxa română este autocefală şi singura lumină de Paşti ar trebui să plece din Mitropolia Bucureştiului. Mormântul Domnului din Ierusalim e o simpla atractie pentru turisti si nu are nici o prerogrativa sfântă care să îndreptăţească gestul.
3) Credinţa ortodoxa este acaparată în acest moment de saltimbancii de la P.D.L (partidul delicvenţilor liberi) şi faptul că Biserica nu încearcă să se separe de această apropiere mai mult decât discutabilă arată ca ea actţionează fără respect în Credinţă şi Dumnezeu.
4) De ani de zile biserica este cumpărată, tace şi încurajează circul verbal şi mediatic al unuia pe nume Becali care a făcut din religie ultima slujnică a nebuniei sale. Credinţa este murdărită de fiecare vorba a acestui individ cu care refuz să mai împărtăşesc aceiaşi confesiune.
Dumnezeu e mare şi e loc destul pentru fiecare din noi.
Doamne ajută.
Dan Stoica

Date despre DS http://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Stoica_%28scriitor%29

4 comentarii to “Scriitorul şi regizorul Dan Stoica se retrage din rândurile Bisericii Ortodoxe Române”

  1. Foarte bine. Si eu ma gandesc de mai mult timp sa renunt la confesiunea ortodoxa si sa trec in ritul romano-catolic. Ortodoxia a imbratisat banul, preotii sunt mai degraba oameni de afaceri decat slujitori ai Domnului. In final, tin sa mai adaug ca Dumnezeu este acolo unde il gasesti si il simti aproape de tine, iar asta poate fi oriunde.

  2. NU ORTODOXIA…in nici un caz o CONFESIUNE ,ca atare, care tine de conceptie, mod de viata…poate „imbratisa banul””” aveti impresia ca celelate biserici…catolica, greco-catolica are mai putini ‘iubitori de avutie’ ????Nu CONFUNDATI PE SLUJITORII BISERICII CU BISERICA UNA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA INSTITUITA DE MANTUITORUL INSUSI …… DE UNDE SI INTELEAPTA ” SA FACI CE zice POPA,NU CE face POPA”… IN REST FIECARE E LIBER CA PASAREA CERULUI…

  3. Ai putea sa renunti si la mancare. A manca este o mutare injositoare, mai ales ca si Becali o face.

  4. Tipul asta iar a luat o supradoza de „iarba”!! Cica ” Mormântul Domnului din Ierusalim e o simpla atractie pentru turisti si nu are nici o prerogrativa sfântă care să îndreptăţească gestul”!! Ptiuu!

    Pai sigur ca Dumnezeu e mare si are loc pentru toti in gradina lui, inclusiv pentru cei plecati cu sorcova!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: