Dacă n-ar fi Cărtărescu, aş spune că omul e cam idiot

Pe Mircea Cărtărescu l-au apucat spaimele în Evenimentul zilei de azi: „Întrebat la o întrunire ce se va întâmpla cu pedeliştii dacă el va veni la putere, junele a răspuns fără să clipească: „Îi bag la-nchisoare, că doar la asta mă pricep bine”. Fraza e incredibilă şi inimaginabilă în gura unui politician tânăr, ce vrea să fie altceva decât bătrânii aiatolahi. Da, chiar e altceva: e mai rău decât ei toţi. Cum să te apuci tu să-l dai jos pe Băsescu pentru comportament nedemocratic, cum îl numeşti tu tiran şi cum îţi mai vine la gură, când poţi scoate din tine, tu însuţi, o asemenea monstruozitate? Cum se numeşte cel care bagă oameni la închisoare fiindcă asta ştie să facă cel mai bine? Justiţiar, ca Vadim? Ţepeş-Vodă? Ce scenariu se cloceşte-n mintea întunecată a junelui de pe-acuma corupt de putere?” Se referă la Victor Ponta.  Trec peste chiţibuşul aiatolahi se scrie altfel.
Oho, dar Cărtărescu nu l-a votat pe Băsescu în 2004, cu ale lui ţepe în Piaţa Victoriei? Ba da. Care-i atunci problema?
Scriitorul reuşeşte să comită săptămânal câte-o gogomănie, vândută fraierilor ca editorial. Dacă ar fi vorba de altcineva, şi nu de un autor talentat, aş spune că omul e cam idiot. Că senil n-are cum să fie la 55 de ani.

6 comentarii to “Dacă n-ar fi Cărtărescu, aş spune că omul e cam idiot”

  1. MI SE PARE CA ERA ASPIRANT AL PREMIULUI NOBEL, SAU GRESESC?

  2. M-aţi înfruntat, când am zis că e destrămat, vis-a-vis de propunerile USR pentru Nobell.

  3. Un scriitor bun poate sa fie si un dobitoc desavarsit, uneori.

  4. Dar de cand este „politician tanar Cartariciu” ? Aveti dreptate perfecta, domnule Petria, uneori chiar si un scriitor mediu dezvoltat, ca MC, poate fi mongoloid !

  5. Acum, care-i regula şi care excepţia?

Lasă un comentariu