Pe cine l-a apreciat Basescu in aceste zile… Numele Gelu Vlasin ce va spune?

De pe pagina mea de FB:

Basescu n-are chef sa discute cu populatia, sa ia o atitudine. L-a decorat in schimb pe Gelu Vlasin cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria A „Literatura“.

 

 • 3 shares
  • Brumaru EmilCind s-a intimplat chestia asta?

   23 hours ago · Unlike · 1
  • Mihaela Pietrosanu‎”Who the fuck is Alice?”

   23 hours ago · Like · 2
  • Adrian PopE felul lui de a spune „Mi se rupe de ce zice populaţia”…

   23 hours ago · Like · 1
  • Anni LoreiGelu V. este un „reper” si a facut o mini-averutza la Madrid, si da, s-a „ocupat” cu succes cu informatia pe reteaua literara….

   23 hours ago · Like
  • Alexandru PetriaA fost decorat in 16 ianuarie…

   23 hours ago · Like
  • Anni LoreiAdica lunea trecuta cind altii se tocmeau sa mai iasa in strada…! Eh, bine ca se stie ca totusi dl Basesc vorbeste si el cu cineva, nu numai cu ambasadorii straini.

   23 hours ago · Unlike · 1
  • Alexandru PetriaDa, cu cineva…

   23 hours ago · Like
  • Alexandru Petria Sunt curios ce spune criticul Daniel Cristea-Enachedespre aceasta intamplare.

   23 hours ago · Like
  • Alexandru Petria Decretul Nr.28 din 16.01.2012
   privind conferirea Ordinului Meritul Cultural în grad de CavalerACT EMIS DE: Presedintele Romaniei
   ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 44 din 19 ianuarie 2012

   În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, ale art. 4 alin. (1), ale art. 7 lit. A şi ale art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, cu modificările şi completările ulterioare,având în vedere propunerea ministrului culturii şi patrimoniului naţional,în semn de apreciere pentru talentul şi dăruirea de care a dat dovadă în întreaga sa carieră literară, pentru promovarea culturii româneşti în lume şi implicarea sa constantă în strângerea legăturilor dintre românii aflaţi peste hotare,Preşedintele României d e c r e t e a z ă:

   ARTICOL UNIC

   Se conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria A „Literatura“, domnului Gelu Vlaşin, scriitor.

   PREŞEDINTELE ROMÂNIEI TRAIAN BĂSESCU

   În temeiul art. 100 alin. (2) din Constituţia României, republicată, contrasemnăm acest decret.

   PRIM-MINISTRU EMIL BOC

   23 hours ago · Like
  • Anni LoreiAh, si eu…dar ma mir ca n-a stiut, ca a fost toate zilele activ pe FB…

   23 hours ago · Like
  • Andrei VeleaPreşedintele are acum preocupări de ordin estetic. Păcat că nu are şi simţ.

   22 hours ago · Unlike · 2
  • Bogdan SuceavaAceasta nu este o bilă neagră pentru Gelu Vlașin. Orice formă de funcționalitate a receptării valorilor culturale de către instituții e demnă de a fi salutată. Pe de altă parte, sunt nefericit că România are un președinte care nu citește literatură și care nu e prezent el personal în ambientul cultural românesc, care e mult mai interesant decât lasă să se întrevadă actualul circuit al receptării. Cu toate erorile politice din perioada mandatului său, Emil Constantinescu a fost de departe cel mai cultivat președinte de până acum. Atunci când președintele chiar citește, se simte asta. Și gesturile sale se umplu de un alt sens, venit dintr-o elaborare culturală personală.

   22 hours ago · Like · 4
  • Bogdan-Valentin Brătianuadevărul este că ce poate fi mai onorant pentru cultura românească decât să fie decorată, prin reprezentanţii ei, de către preşedintele republicii alături de ofiţeri ai fostei (şi actualei) securităţi, vechi torţionari, foste cadre de nădejde ale pcr, alte canalii ce ling în cur actualul regim.

   22 hours ago · Unlike · 5
  • Anni LoreiNu cred ca mai pot sa dorm , nici cu picaturi!! S-au amestecat atit de bine ca nu exista detergent, ah, poate sapunul acela fiert la tara cu sorici si multa sare, poate ala sa ne mai limpezeasca.

   22 hours ago · Like
  • Liliana BabusSi totusi, ar fi putut sa refuze decoratia de la un incult agramat si agresiv… 😉

   22 hours ago · Like
  • Alexandru PetriaLiliana Babus, poate se aseamana… Cine stie.

   22 hours ago · Like · 1
  • Bogdan SuceavaSigur, se poate privi și așa. Și astfel se perpetuează aceeași fragmentare a societății care permite multelor inter-conectări ale lumii românești să fie perfect disfuncționale. Și nu mă refer acum la naționala de handbal care nu leagă pase sau la lipsa timbrelor de la poștă, ci la faptul că acum toată lumea românească pare afectată de o profundă criză. Din criza asta nu se iese cu gesturi bruște și cu uși închise. [De acord cu epitelele: incult și agresiv, care sunt exacte, dar agramat nu e, pentru că poate citi ceva mai cursiv decât N. Ceaușescu. Hai să fim exacți pe fb.]

   22 hours ago · Like · 1
  • Anni LoreiCum sa refuze? El? Parca il si vad cu el in piept, cu parul in vint, cu copilul pe un brat, ascultind concertul sotiei…si zimbind in zare la o fata morgana, pe care o va descrie in vol Ayla doi….DA, aveti dreptate, trebuie sa fim exacti aici pe FB…Va multumesc ca imi dati posibilitatea sa intru in culisele lumii romanesti…

   22 hours ago · Like
  • Murgoci Simona Doi tipi, în parc, arunca nişte coji de pâine la porumbei.
   Zice unul dintre ei:
   – Uite porumbeii ăştia, sunt ca politicienii! Cât timp sunt jos, îţi mănâncă din palmă, dar când ajung sus, se cacă pe tine!:D

   22 hours ago · Unlike · 5
  • Bogdan-Valentin Brătianubogdan, eu nu pot uita gestul acelui veteran de război, cavaler al ordinului „mihai viteazu”, care a venit la cotroceni pentru a refuza distincţia oferită de acest preşedinte şi a’i spune în faţă dezgustul pentru felul în care a ajuns această ţară. din nefericire generaţia aceea a dispărut, acea generaţie de oameni, educaţi sub regii noştri, care ştiau să lupte, să sufere, să moară pentru principii. ei sunt cei care au făcut românia mare, care au luptat până la extincţie împotriva regimului comunist, ei sunt cei din amintirea cărora încă nu ne este în totalitate jenă să spunem că SUNTEM ROMÂNI. acum tu vei judeca dacă vorbim despre „gesturi bruşte şi uşi închise” sau este o chestiune de demnitate şi onoare. dar despre ce vorbim noi aici? cu demnitatea şi onoarea nu poţi decât să te alegi, în cel mai fericit caz, cu mila simpatizantă a celorlalţi prea preocupaţi să îşi vândă şi sufletul pentru arginţi şi onoruri (parvenitisme) în noua societate republicană.

   22 hours ago · Like · 3
  • Liliana Babus Imi pare rau, Bogdan Suceava, dar nu cred ca l-ai urmarit cu atentie… Incurca, in discursuri, democratia cu demografia, bijbiie rau la cuvintele mai lungi, pierde pe drum cuvinte esentiale din frazele mai alambicate… Spre „cinstea” lui, discursurile necitite de pe o foaie de hirtie, contin propozitii scurte, cuvinte usor de pronuntat si inteles pina si de un absolvent de scoala generala, dar… Vocabularul ii este extrem de redus, intens propagandistic impotriva oricui nu i se supune si – vai! – de delator fruntas pe ramura. Cu multe „ancore” manipulatoare – cuvinte tari, mobilizatoare pentru „pretini” si demoralizante pentru opozanti… Imi pare rau, dar il consider un fel de „canibala Elochika” al „charismei” politice… 😉

   22 hours ago · Like
  • Bogdan Suceava‎@ Bogdan-Valentin Brătianu: Da, ai dreptate, acela a fost un gest superb, plin de semnificație. Acum, însă, mi se pare că e un alt context.

   21 hours ago · Like
  • Bogdan Suceava‎@Liliana Babus : Nu știu dacă e vorba de cineva care e agramat sau cineva care nu are exercițiul curent al lecturii și o putere de concentrare scăzută. Eu asta bănuiesc. Și mai e ceva: opinia sa suficient de clar conturată despre oamenii de cultură, chiar și felul cum i-a tratat pe unii care l-au susținut (greșeala e a lor, o să aibă multă vreme să o explice). Pe bune, ar trebui votat și după cât citește omul, nu-i așa?

   21 hours ago · Unlike · 2
  • Bogdan-Valentin Brătianubogdan, contextul este acelaşi, agravat, mai plin de pâcla unui regim ce ne apropie tot mai mult şi tot mai pervers de ceva ce am mai trăit odată şi credeam, ce naivi, că nu vom mai trăi. distincţia care a umplut pieptul unui lingău nu poate onora sufletul unui om de cultură. nu crezi că totuşi „contradictio oppositorum” nu prea se potriveşti în acest context?

   21 hours ago · Like
  • Alexandru PetriaOameni buni, cred ca va referiti la gestul dizidentului Vasile Paraschiv.

   21 hours ago · Like · 1
  • Bogdan-Valentin Brătianumă refer la gestul veteranului de răboi din 2009, transmis aproape în direct la teve.

   21 hours ago · Like
  • Alexandru PetriaSi Vasile Paraschiv i-a returnat medalia filmat de reporteri.

   21 hours ago · Like
  • Bogdan SuceavaVezi tu… astea sunt opțiuni personale, opțiuni politice, și mă întreb dacă putem discuta pe marginea lor… Eu nu știu ce aș face (poate unde mi-e clar că pe calea pe care merg nu mă așteaptă decorații 🙂 ), dar aș vrea să văd gesturi care repun cultura la locul ei (un loc central în societate). Aș folosi fiecare ocazie pentru a discuta despre importanța culturii.

   21 hours ago · Like
  • Bogdan-Valentin Brătianueu nu. şi, cu toate că am opţiuni politice, opţiunile principiale NU mi le negociez sub nicio condiţionare. cultura este legată de libertatea spiritului nu de decoraţii.

   21 hours ago · Unlike · 1
  • Bogdan Suceava Iată acest intersant schimb de replici: http://www.youtube.com/watch?v=bFqdB3VkWKo

   www.youtube.com

   Traian Băsescu a decorat mai multe personalităţi ale vieţii culturale. Printre a…See More
   21 hours ago · Unlike · 1 ·
  • Bogdan SuceavaApropo: și în perioada Imperiului Roman s-a pus problema asta, ce faci cu onorurile care vin din partea unui împărat problematic. Cum rămâne cu relația dintre Seneca și Nero? Păstrăm proporțiile, desigur (sperând că dl președinte nu va da foc la nimic în drumul domniei sale spre ieșire), și nu facem altceva decât să creionăm un cadru mai amplu al unei întrebări importante despre valori…

   21 hours ago · Like · 1
  • Bogdan-Valentin Brătianupăi la ce să mai dea foc, că deja ţara este devastată de propria’i domnie, holdele sunt arse, fântânile otrăvite iar populaţia este plecată în bejenie?

   21 hours ago · Like
  • Mirela Lunguincredibil:))))))))))))

   20 hours ago · Like
  • Norbert Mateibuna treaba… din ce in ce mai multa poezie in strada. Acum ma intreb daca aia de s-au pozat cu banerul pe care scria ”Poezia e in strada!” nu erau cumva niste trimisi ai cine stie caror douămiiști cu scopul de a face puțina reclama nonconventionla.

   19 hours ago · Like · 1
  • Bogdan-Valentin Brătianudomnule matei, cu tot respectul, parcă şi domnia voastră strigaţi „libertate” în stradă. ei bine libertatea include şi dreptul fiecăruia de a’şi face „puţină reclamă”. dacă nu include acest lucru atunci mergem la pedele unde ai dreptul să spui numai ceea ce este consimţit oficial.

   19 hours ago · Unlike · 1
  • Norbert Mateida da… putina reclama… asa ca noua dreapta. Nu domnule BVB… nu consider ca te duci la protest ca sa iti faci putina reclama…eu strigam libertate deci probabil singura reclama care am facut-o e a libertatii… Reclama NU are ce cauta in strada. Altefel totul s-ar schimba intr-un targ unde fiecare isi vinde ce il doare.

   19 hours ago · Like · 1
  • Norbert Mateiinclude si dreptul de a-și face puțină reclamă, dar nu acolo… acolo trebuie sa fie inchegate altfel lucrurile. Libertatea include multe drepture, stimbaile. Daca am veni si ni le-am exercita pe toate la un loc ar iesi Turnul Babel sau probabil Sodoma…

   19 hours ago · Like · 1
  • Bogdan-Valentin Brătianunu domnule matei, din păcate libertatea include absolut orice nu îngrădeşte libertatea altcuiva, inclusiv punctele de vedere opuse, sau lucrurile pe care le considerăm greşite. cu toate acestea nu cred că venirea mulţimii de la mitingul opoziţiei a distorsionat în vre’un fel mesajul celor din stradă care, fie vorba între noi, este susţinut de mai bine de o jumătate de an de liderii opoziţiei. de asemeni, poate mă credeţi, poate nu, încă dintr’un bun început, piaţa universităţii ca şi mobilizare ca şi participare, a fost pe deplin umplută de membri ai pnl. eu sunt unul dintre aceştia şi mi’am recunoscut zecile de colegi, şi nu cunoşteam alte zecvi de alţi colegi. cu adevărat piaţa universităţii NU este protestul opoziţiei, cu adevărat piaţa universităţii este şi protestul membrilor de partid.

   19 hours ago · Like · 1
  • Norbert Mateieu nu am zis nimic de mitingul opozitiei. E un ajutor bine venit din partea mea. Numai ca dupa cum bine ati observat oamenii sunt disperati si le e frica si nu mai au incredere in nimeni si in nimic. E normal sa nu creada prea mult in USL. In momentul de fata cred ca se rezuma totul la – mai intai faceti si dupa va credem- Stiti si dumneavoastra la fel de bine ca si mine ca au mers atatea prost in tara asta pentru prea mult timp asadar am devenit un popor gen Toma Necredinciosul… si nu ne poate invinui nimeni. Cu PSD-ul ne-am ars de mai multe ori si am auzit nenumarate discutii pe subiectul asta… spectrul intunecat si dubios din USL e PSD-ul… De bine de rau lumea mai are incredere in PNL desi na… scepticismul e scpeticism.

   19 hours ago · Like · 2
  • Bogdan-Valentin Brătianuindiferent de opţiunile politice sau lipsa lor, indiferent de statutul social, nivel de cultură, profesie etc. avem aceleaşi obiective: un alt fel de a fi conduşi, respect, libertate, onestitate şi, de ce nu, prosperitate. ca activist de partid, deci un o persoană uşor susceptibilă de fi considerată ba interesată direct, sau manipulată, vă asigur că am aceleaşi dorinţe sincere ca şi oricare alt om de acolo.

   19 hours ago · Like
  • Norbert MateiSi inca o chestie care pe mine m-a dezamagit oarecum. V-o spun ca tot ati spus ca sunteti membru. PNL-ul cat si PSD-ul au adus la Arcul de Triumf oameni din toata tara si din pacate au adus prea multi de umplutura. Am vazut multi care erau deja beti, se injurau intre ei si urlau Jos Basescu pe acolo picand in fund si dupa mai urmau niste ”Baaai suntem in capitala maaaa!” Tare mi-e frica ca USL-ul a facut o greseala oribila incercand sa impresioneze prin cantitate si nu prin calitate… bine, nu stiu cat se mai aplica principiul asta in caz de revolta populara, dar… urat totusi. E aceeasi tactica ca si a PDL-ului si lasa de dorit urat de tot. Numai PDL-ul aduna toti infractorii si dubiosii la un loc care se multumesc cu orice si numesc treaba aia Tineretul PDLului. La chestia asta bulina neagra… sau poate gresesc.

   19 hours ago · Like
  • Bogdan-Valentin Brătianufoarte posibil să fie aşa cum spuneţi, dar vin eu şi vă întreb: oare toţi cei care sunt în piaţa universităţii sunt cetăţeni model ai acestei ţări? sunt oameni diverşi, cu diverse perspective de abordate a imaginii lor publice, unii mai cu grijă, alţii mai neglijenţi. şi aceşti oameni pot fi sinceri în protestul lor chiar dacă impresia lăsată nu este cea mai plăcută. exact cum spuneam, nemulţumirea este a marii majorităţii a populaţiei acestei ţări, incluzând beţivii.

   19 hours ago · Like · 2
  • Norbert Matei‎…si nu inteleg ce a cautat Remus Cernea acolo sau Radu Mazare. Pentru Remus Cernea nu erau copaci de salvat si nici vreun concert Pink Floyd, iar pentru Mazare… ei bine na Mazare a venit cu beretele rosii din fillme porno dupa.

   19 hours ago · Like
  • Bogdan-Valentin Brătianupăi ce caută cei cu roşia montană, ce caută galeriile echipelor căci nu este niciun meci acolo, ce caută pensionarii căci nu se dau ajutoare, ce caută… dar noi ce naiba căutăm acolo?

   17 hours ago · Like
  • Alexandru Petria Agramatisme, „filozofeme“ şi o risipă de bolduri şi italice (mai lipsesc verzalele) ce compensează, în intenţie, stadiul pionieresc al reflecţiei şi expresiei. Un autor de, totuşi, patruzeci şi cinci de ani şi cu numeroase volume publicate în ultimul deceniu a ajuns să scrie şi să publice texte sub nivelul celor din oracolele pubertăţii noastre.http://www.observatorcultural.ro/Trairi-noi*articleID_26033-articles_details.html

   www.observatorcultural.ro

   Saptamanal de informatie si analiza culturala
   16 hours ago · Like · 2 ·
  • Alexandru Petria Vad ca se ocupa de subiect si Daniel Cristea-Enache

   16 hours ago · Like

2 comentarii to “Pe cine l-a apreciat Basescu in aceste zile… Numele Gelu Vlasin ce va spune?”

 1. Gelu Vlasin, este fostul sot al Ioanei Nicolaie, tipa care primeste bani de la ICR, in numele sotului, Mircea Cartarescu. Asta este singurul lui merit, ca a fost casatorit cu cine trebuia…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: